Izvori iz DP-a: Plenković nas želi preveslati. Skakao je kao da mu oči čupate

27.04.2024. 17:52:00


Novi krug pregovora između Domovinskog pokreta i HDZ-a zakazan je za ponedjeljak, ponovno u prostorijama Banskog dvora. Unatoč nagađanjima, iz Domovinskog pokreta tvrde da nema raskola unutar stranke te da će svi 13 novoizabranih zastupnika ostati ujedinjeni. No, izvori unutar DP-a za Jutarnji list navode da pregovori s HDZ-om nisu napredovali znatno.

"Iskreno, pregovori nisu napredovali značajno. Još uvijek nije jasno tko će formirati saborsku većinu. Situacija će ostati neizvjesna sve dok Plenković ne pristane na odvajanje od Milorada Pupovca i SDSS-a. Prije sastanka s Plenkovićem i njegovim pregovaračkim timom, planiramo održati još jedan sastanak s predstavnicima SDP-a u ponedjeljak prijepodne, na kojem ćemo razmotriti mogućnost formiranja nove saborske većine bez HDZ-a", izjavio je izvor iz DP-a za Jutarnji list.

Dodao je da ne strahuju od novih izbora te naglasio da su razgovori s SDP-om ozbiljni te da su svi scenariji mogući.

Jedan član DP-a, koji je sudjelovao u pregovorima, izjavio je za RTL da se na sastanku u srijedu većinom raspravljalo o manjinskim zastupnicima.

"Plenković je tijekom cijelog sastanka inzistirao na tome. Više je pokazao naklonost prema Pupovcu nego prema vlastitoj supruzi. Naše argumente odbijao je oštro", rekao je pregovarač iz DP-a.

Članovi DP-a ističu da ih je premijer pitao bi li imali prigovora ako bi HDZ potpisao jedan koalicijski sporazum s DP-om, a drugi s manjinskim strankama, što smatraju pokušajem prevare. "Plenković pokušava prevariti nas. To je nedopustivo", istaknuli su.

Iz DP-a kažu da ih je premijer na sastanku pitao bi li imali nešto protiv da jedan koalicijski sporazum HDZ potpiše s DP-om, a drugi s manjinama - što u DP-u vide kao pokušaj prijevare. "Plenković nas želi preveslati. Nije šija nego vrat. Na to ne možemo pristati", poručuju.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.