Jadranka Kosor: 'Odlazak Miroslava Škore početak je kraja Domovinskog pokreta'

21.07.2021. 18:46:00

Kosor je rekla da u toj stranci od početka vlada 'neka vrsta smušenog kaosa' te da ćemo doći do toga da ćemo moći birati između HDZ-a ili HDZ-a. Otkrila je i tko bi mogao biti novi predsjednik desnice...

Odlazak Miroslava Škore je početak kraja. Miroslav Škoro jednako Domovinski pokret. To je stranka koja je nastala i ostvarila respektabilne rezultate zahvaljujući svom frontmanu, objasnila je bivša premijerka Jadranka Kosor za N1.

Navela je kako nije pametno posebno spekulirati što se tu zapravo dogodilo, ali, kaže, to je i nevažno.

- Činjenica je da je otišao i da su se tamo i prije njegovog odlaska mogle nazrijeti turbulencije. Svakom tko se imalo bavi politikom bilo je jasno od prvog trenutka da se tu skupilo svega i svačega, ljudi koje ništa nije povezivalo osim tog domoljublja i želje da uđu u parlament i ostvare svoje ambicije. Mi ćemo vidjeti što stoji iz toga. Bitno je da odlaskom Škore i raspadom Domovinskog pokreta kao stranke mi polako klizimo prema onome što bi se moglo nazvati jednostranačje. O tome bismo trebali raspravljati i uzimati kao središnju točku oko koje raspravljamo, možda se pomalo i zabrinuti - rekla je Kosor.

Dodala je da u toj stranci od početka vlada 'neka vrsta smušenog kaosa'.

- Svi koji su, pogotovo kod stranke koja želi rasti, dobili priliku, moraju biti u parlamentu. Zašto? Zato što je to najbolja politička pozornica - rekla je.

Kosor je komentirala i suradnju Domovinskog pokreta i HDZ-a, koja se, kako kaže, nikada nije prestala graditi.

- Doći ćemo do toga da ćemo moći birati HDZ ili HDZ - rekla je bivša HDZ-ovka Kosor.

Dodala je i da bi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava mogao postati novi predsjednik desnice.

- On je među ovim ljudima najpoznatiji i najprepoznatljiviji. On je glatko pobijedio HDZ - objasnila je.

Izvor: 24sata/ Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Izvorni autor: Antonela Šaponja/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.