Jadrolinija će obiteljima poginulih pomoraca isplatiti 50.000 €, djeci 600 € mjesečno

20.08.2024. 19:25:00

Jadrolinija će obiteljima trojice pomoraca koji su tragično stradali 11. kolovoza u Malom Lošinju isplatiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od najmanje 50.000 eura, doznaje Večernji list neslužbeno.

Djeca preminulih pomoraca primat će mjesečnu stipendiju od 600 eura do završetka svog redovnog školovanja, bilo da je riječ o srednjoj školi ili fakultetu.

Podsjetimo, nesreća se dogodila prije devet dana, kada su život izgubili 58-godišnji vođa stroja Boško Kostović iz Vinišća, te kormilari Marko Topić (38) iz Solina i Denis Šarić (54) iz Zadra. Na njih je pala rampa teška nekoliko tona, koja služi za ukrcaj vozila na trajekt Lastovo. 

Istraga o uzrocima nesreće je u tijeku, a direktor Jadrolinije David Sopta odbija komentirati mogućnost svoje ostavke.

Sindikat pomoraca upozorio je na loše upravljanje Jadrolinijom, ističući da su mnogi brodovi stari i neispravni. Trajekt Lastovo, čija je rampa prouzročila nesreću, star je 55 godina i navodno je već imao problema s rampom. Premijer Andrej Plenković izjavio je da neki koriste ovu nesreću kako bi naštetili Vladi te je izrazio punu podršku Soptu i ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću.

Sopta je, na pitanje o svojoj odgovornosti, izjavio da se trenutno treba usredotočiti na podršku obiteljima stradalih i ostalim pomorcima, kao i na uspješan završetak turističke sezone, dodavši da će o odgovornosti govoriti nakon što istraga bude dovršena.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.