Jakirović je u opasnosti, ali u Dinamu nakon debakla već visi i drugi čovjek

06.10.2023. 09:10:00

Sergej Jakirović je nakon debakla koji je Dinamo doživio protiv Ballkanija na Kosovu u opasnosti za ostanak na klupi zagrebačkih Plavih, no moglo bi biti i drugog ‘potresa’ važnog za nastavak puta na terenu, u potrazi za boljim rezultatima u domaćim natjecanjima i Europi, piše Dnevno.hr.

Do sada je već bilo puno udaraca, a zbog njih, više nije siguran niti status Darija Šimića, člana Uprave Dinama s puno ovlasti u sportskoj politici i građenju momčadi. Tu je ove sezone već bilo puno promašaja, što zbog dovođenja igrača koji ne donose dodatnu kvalitetu, što zbog nevolje s ozljedama, kao što se dogodilo s Lukom Stojkovićem i Lukasom Kačavendom iz Lokomotive.

Ozljede su diktirale stvari i u porazu na Kosovu, pokazalo se da Dinamo nema dovoljno širok kadar igrača da se ne bi događale bizarne pogreške, ispadanje sa svojih pozicija, otvaranje opasnih šansi za domaće koji su jurišali i izborili se za nagradu s tri boda.

Što sa Šimićem?

Što bi moglo čekati Darija Šimića? Kako su objavile Sportske novosti, raspravljat će se o njegovom statusu i o nastavku posla u klubu, a ta rasprava dogodit će se na prvom sastanku novog Izvršnog odbora koji će se okupiti uskoro.

Podsjetimo, riječ je o tijelu kojeg u Dinamu nije bilo mjesecima. Takvo stanje trajalo je između prethodne sjednice Skupštine održane u ožujku i nedavnog novog okupljanja skupštinara, a u međuvremenu, Šimić je po ulasku u Upravu kluba radio u slaganju momčadi za novu sezonu.

Bilo je inicijalno i trzavica s obzirom na status Ante Čačića po Šimićevom dolasku u klub, s obzirom na to da je Čačić uz trenerski posao bio i sportski direktor.

Šimić je nakon otkaza Čačiću preuzeo sve ovlasti, a sada se otišlo u takvom smjeru da se poslije teškog poraza Dinama ponovno javio i Zdravko Mamić, koji se dugo nije ni na koji način oglašavao o zagrebačkim Plavima.

Mamić je to napravio stihovima “Bacila je sve niz rijeku” u verziji Crvene jabuke, a iako novi Izvršni odbor kluba nije s njime povezan, i njegovi članovi mogli bi se pozabaviti smjerom u kojem Dinamo ide nakon što se Dario Šimić primio posla u nedavno zaključenom ljetnom prijelaznom roku.

U svojoj novoj ulozi, Šimić se u Dinamo vratio u ožujku kao jedan od velikana zagrebačkih Plavih iz igračkih dana, a malo više od pola godine kasnije, njegov status u klubu više nije siguran.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:video screenshot

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/Ivor Krapac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.