Jakobušić: Hajduk je stabilan, ali nema para. Uvijek mu ih fali, a reći ću vam i zašto...

23.12.2021. 18:14:00

‘Trofej se događa u trećoj godini, a ako mi s ovim potencijalom budemo drugi, onda smo neuspješni‘
 
  

Zanimljiv je razgovor ovoga četvrtka u programu HRT - Radio Splita novinar Srđan Fabijanac vodio s predsjednikom Hajduka, Lukšom Jakobušićem. Prvi čovjek ponosa Dalmacije podvukao je crtu pod 2021. godinu i najavio nove uspjehe u razdoblju koje dolazi.

U početku razgovora pričalo se o ranijoj fazi kalendarske godine, kada su na klupi bili Boro Primorac Paolo Tramezzani, a onda se pažnja posvetila aktualnoj sezoni započetoj na ljeto.

- Kad je došao kraj sezone, imenovali smo za trenera Jensa Gustafssona, kojeg smo već u prvom mjesecu skautirali. Mislili smo da je to dugoročno rješenje. Imao je nekoliko mana za koje smo znali. On je za kontinuitet, za rad, ali nije bio trofejni trener i prvi put je otišao izvan Švedske. To se pokazalo ne samo problematično nego i otežavajuće. Nikoličius je Skandinavac, njegova prilagodba na ovo okruženje je nevjerojatna. Mislili smo da će tako biti i s Jensom. Ali mi je Niko dao drugu digresiju. Rekao je 'mi u Litvi smo Slaveni'. Uvijek je odgovornost predsjednika. Drugi put bih pametnije. To nas je dovelo do Valdasa - priča predsjednik Hajduka uz zanimljivu opasku. 
  • - U klubu 94% ljudi nije nikad ništa osvojilo. Njima je ovo novo. Mi nismo apsolutno ništa napravili. Sjetite se prvog mjeseca, kada se govorilo 'neće oni u Europu, 17 su bodova iza Gorice'. Naravno, dogodi se i neuspjeh. Veliki neuspjeh i moj i kluba je Tobol. Ali onda se dogodi, dobijemo Rijeku, pobijedimo na Maksimiru. Međutim, pored svega toga i euforije 30.000 ljudi, mi smo i dalje četvrti. Ali razlika je. Živi smo za dva trofeja. U sportu i životu vam treba tri godine za proces. Trofej se događa u trećoj. Mi kupujemo vrijeme. Ako se to dogodi u prvoj godini, nitko sretniji od nas. Ako mi budemo s ovim potencijalom drugi, mi smo neuspješni. U ovih par mjeseci otkad sam tu sam vidio, kada Hajduk dobije, onda dobijem 50-70 poruka, a kada izgubi 150. Ja volim na sve odgovoriti. To više nisam mogao pratiti. To je jedna velika distrakcija. Sada sam samo na - poziv, poruka ili mail - kaže Jakobušić.

    Kako stoji financijski?

    - Klub je stabilan, ali nema para. Kada sam došao, situacija je, što se tiče financija, bila gora. Ne zato što je netko loše radio, nego je takva situacija. Nema prihoda, nema Europe. Nismo kukali tada, nećemo ni sada. Hajduku uvijek fali para. Zašto? Da imamo više para, više bismo i trošili. Trebamo osigurati stabilnost i financijski kontinuitet. Ne mogu reći da imamo novca za cijelu godinu. Svaki mjesec smo u stisci. Plaće su isplaćene za 11. mjesec, bit će i za 12. Da je izazovno - je, ali tako je.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.