Jandroković: 'Na Milanovića ne gledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna."

05.05.2021. 20:06:00

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora RH, gostujući u RTL-u danas žestoko se obrušio na Zorana Milanovića, predsjednika RH nazvavši ga klaunom o kojem niti ne želi razgovarati

'Nastojim ignorirati neprimjerene izjave predsjednika. Ja na njega više negledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna koji zabavlja javnost. Nije me briga što misli i govori o meni. O njemu ne želim ni razgovarati. Fakat me nije briga za Milanovića. Neka se ponaša pristojno pa onda možemo razgovarati. U zadnjih mejsec dana ignorirao sam što govori o meni. U tom periodu nekoliko puta je ružno govorio o meni, o nekim kolegicima i kolegama, novinarima, znanstvenicima, političarima i o sucima. On neka tako govori s kim hoće , ali s nama neće. Kada se klaun počne pristojno ponašati onda možemo razgovarati o tome da negdje zajedno položimo vijence', kazao je Jandroković u RTL-u Danas.

Komentirao je vruće pitanje izbora čelne osobe Vrhovnog suda.

'To ovisi samo jednim djelom o meni, ovisi o cijeloj proceduri. DSV je zaprimio kandidature. Koliko sam informiran, vjerojatno će ih sutra uputiti uredu predsjednika Republike, oni će nakon toga poslati to na mišljenje odboru za pravosuđe hrvatskog Sabora i Općoj sjednici Vrhovnog suda. Kada oni daju mišljenje, vraćaju to u ured predsjednika i onda predsjednik Republike predlaže Saboru svoga kandidata', pojasnio je Jandroković.

Na tvrdnju da je jasno da ta mišljenja nisu obvezujuća i da je Milanović potvrdio da će predložiti Zlatu Đurđević Jandroković je upitan je li mu stav ostao nepromijenjen.

'Ja ću sačekati da dođe prijedlog, možda će netko imati tako dobar program i uvjeriti predsjednika da je možda bolji kandidat. Ne bih prejudicirao, ali što se tiče gospođe Đurđević, tu smo potpuno jasni. Ona neće dobiti potporu vladajuće većine. Sudjelovala je u nezakonitoj proceduri koju je pokušao nametnuti predsjednik Republike i to ju diskvalificira', kazao je Jandroković.

Na pitanje je li ona kolateralna žrtva kazao je da je to pitanje za nju, ali da smatra da nije trebala sudjelovati u onome što je Milanović pokrenuo i da je mogla sačekati novi javni poziv.

'Tada bi sve bilo drugačije, ali ovako nije i Milanović joj je napravio medvjeđu uslugu', kazao je odviši odgovoriti je li mu što sporno vezano uz njen rad.

'Ne bih više o tome govorio. Sve sam o tome rekao. S obzirom da je sudjelovala u nezakonitoj proceduri, meni je to dovoljan razlog. Ne samo moj razlog, nego razlog većine saborskih zastupnika. To će pokazati vrijeme, a njezinom radu možemo drugi put', istaknuo je Jandroković.

Na pitanje je li moguće da rasprava bude između dva kruga lokalnih izbora kazao je da je moguće, ali da će vidjeti kada dođe prijedlog.

'Pa ćemo odlučiti hoće li biti između dva kruga ili poslije lokalnih izbora', rekao je Jandroković.

Izvor: tportal.hr/Foto: screenshot RTL

Izvorni autor: V. B.

Autor: