Jandroković o Zlati Đurđević: Dajte pročitajte što stoji u priopćenju Vlade...Bit će sasvim sigurno treći javni poziv

13.05.2021. 10:55:00

Iz Vlade su jutros poslali priopćenje u kojem, kako kažu, u cilju potpunog i točnog informiranja hrvatske javnosti, daju prikaz relevantnih dijelova programa rada kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda Republike Hrvatske profesorice Zlate Đurđević. Komentirao je to u Splitu Gordan Jandroković

'Ne mislim da se radi o političkom pritisku nego o argumentiranoj raspravi. Želimo cijelo vrijeme raspravljati o toj temi i svim drugim temama. Odgovara se ili manipulacijama ili podvalama ili difamacijama. Ovo je bilo potrebo da bi se svi građani uvjerili što sadrži program kandidatkinje. Dajte pročitajte što stoji u priopćenju Vlade i kako objašnjavaju da Đurđević želi da se pojača politički utjecaj na izbor sudaca. Iz teksta se vidi što je točno. Pročitao sam dijelove koji su bitni. To je više nego evidentno', kazao je Jandroković.

Kazao je da je pravosuđe u Jugoslaviji bilo pod partijskom kontrolom i da je teza koja se često koristi da su problemi u pravosuđu nastali 90-ih, javlja N1.

'Da podsjetim na slavnu izjavu Tita koji je rekao da se zakona ne treba držati kao pijan plota. Neprimjereno je reći da se problemi u pravosuđu pojavljuju u devedesetim godinama. Zato smo i mijenjali zakone o pravosuđu u procesu približavanja Europskoj uniji. Nakon tih godina kad je politički utjecaj, pojavljuju se ideje da bi se ponovno trebao povećati utjecaj politike na izbor sudaca…', dodao je.

Ne smatra da smo u pravosudnoj krizi. Kaže da će sigurno biti treći javni poziv za izbor predsjednika Vrhovnog suda.

'Ne ovisi o nama kada će doći do civliziranog razgovora, jer ne forsiramo mi taj govor uvreda, govor koji ide za difamacijom. Upravo priopćenje Vlade jest argumentirana rasprava. Ako vas netko iz dana u dan proziva i vrijeđa, morate odgovoriti i zaštititi dignitet sebe, obitelji i svih iza nas', kazao je Jandroković.

Izvor: tportal.hr/Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.