Javili su srpski mediji i opleli po Danu sjećanja: ‘Na svom ustaškom piru, opet su pozvali na ubijanje Srba’

20.11.2023. 15:33:00

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ove je godine bio najmasovniji, a protekao je u mirnom tonu. Policija je izvijestila da se našlo nekoliko ljudi “koji su remetili mir” s pozdravom “Za dom spremni”. Srpski mediji kao da su samo čekali kiks da se obruše na Hrvate pa su tako iskoristili ovaj slučaj, piše 7dnevno.

O Danu sjećanja jedan je srpski portal izvijestio kao o “ustašama koje su hodale Vukovarom”. Istina o Vukovaru i Domovinskom ratu Srbe očito boli, a neki je očito kao takvu ne mogu prihvatiti.

“Oni, međutim nisu javili da ovaj ‘Dan sjećanja’ nije bio nikakva mirna komemoracija, kako bi se moglo razumjeti iz agencijske vijesti, već najstrašniji ustaški pir tijekom kojeg je pozivano na novo masovno ubijanje i progon Srba”, napisao je Informer.rs.

“Ustaša je na ulicama bilo nikad više, ali policije skoro da i nije bilo”, tako su nastavili u članku.

Zar EU nije utemeljena na antifašističkoj borbi?

“Ne samo da nitko u neoustaškoj Hrvatskoj ne diže glas protiv ove strašne, bolesne mržnje u Vukovaru, nego ćete svi i u EU! Nema baš nikoga u Bruxsellesu, ali ni u Parizu, Berlinu, nema nigdje nikoga tko bi osudio ustaške orgije u zemlji članici EU”, napisali su.

U članku su za kraj podvukli “A zar EU nije stvorena na ‘tekovinama antifašističke borbe’, zar EU nije garancija slobode, demokracije, ljudskih prava?”

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:PDN

Izvorni autor: PDN/7dnevno/N.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.