Je li Petković zastao? Je li opravdano poništen jedanaesterac? Desna noga je cijelo vrijeme u pokretu...

16.12.2021. 12:03:00

Da razjasnimo neke nedoumice, kazneni udarac u Puli morali smo rastavljati kao na filmskoj vrpci.
 
  

Je li Bruno Petković ispravno izveo jedanaesterac u Puli? Da bismo dali barem približno točan, istinit odgovor na to pitanje, moramo ga raščlaniti u milisekunde. Drugačije jednostavno ne ide, ma koliko god vrtili u realnom vremenu, onom 1:1, nemoguće je reći je li zastao ili nije...

Zapravo, mnogi se lome oko aktivnosti njegova tijela od trenutka kad je krenuo zalet prema lopti do trenutka kad je konačno loptu desnom nogom uputio prema vratima Istre.

Nedvojbeno je, to treba naglasiti, da Petković cijelo vrijeme napreduje prema lopti. Nije stao, nije se zaledio na putu prema njoj, ali detalj koji ga je izdao sastoji se u sljedećem.

U trenutku kada posljednji puta staje na lijevu nogu, desna mu ostaje u zraku za vrijeme zamaha i tu se čini da se na milisekundu zaledio... Neki vele - to je potez lukavog strijelca, čekao je da vidi u koju će se stranu vratar Istre baciti, ali to je očito za oko zapelo i sucu Strukanu pa mu je zbog toga dao žuti karton zbog na koncu neregularno izvedenog penala.

Izvor: sportske.hr/Foto: Screenshot

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.