Je li šefica DORH-a došla do zida? Izvor iz HDZ-a: ‘Najbolje bi bilo da sama podnese ostavku‘

30.11.2021. 20:37:00

Iz razgovora s HDZ-ovcima jasno je da su zatečeni aferom Softver i kontradiktornostima koje se događaju glavnoj državnoj odvjetnici

HDZ još nema konačan stav o (ne)održivosti Zlate Hrvoj-Šipek na dužnosti glavne državne odvjetnice u kontekstu afere Softver, odnosno činjenice da je istraga pokrenuta tek nakon što je Ured europskog tužitelja od USKOK-a zatražio predmet protiv bivše ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova, i to na temelju prijave OLAF-a.

Neki sugovornici iz HDZ-a smatraju da je Hrvoj-Šipek došla do zida i nadaju se da će do petka sama podnijeti ostavku, što bi, kaže jedan od njih, bilo najpoštenije. Drugi, pak, očekuju da će za dan, dva objaviti rezultate interne kontrole koja preispituje postupanje u predmetu Žalac te da će se nakon toga potpuno razjasniti njezina uloga u slučaju Žalac.  

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Ivanka Toma, Slavica Lukić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.