JE LI ZELENSKIJ U OPASNOSTI? 400 ruskih plaćenika poslano je na njega i članove vlade

28.02.2022. 16:07:00

Britanski The Times piše kako se više od 400 ruskih plaćenika nalazi se u Kijevu s nalogom Kremlja da ubiju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, ali i članove ukrajinske vlade kako bi Moskva lakše preuzela kontrolu nad Ukrajinom.

Radi se o skupini Wagner, miliciji jednog od Putinovih saveznika. Skupina operira kao produljena ruka države, a prije pet tjedana stavila je plaćenike u misiju da fizički eliminiraju ukrajinskog predsjednika.

The Times piše kako je ukrajinska vlada dobila o tome informaciju u subotu ujutro, a nakon toga Kijev objavljuje 36-satni policijski sat. Izvor blisko povezan s aktivnostima skupine tvrdi kako je između dvije i četiri tisuće plaćenika došlo u Ukrajinu u siječnju.

Na popisu za odstrel nalaze se još 23 ukrajinska dužnosnika, uključujući premijera, ministre, gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička i njegovog brata Vladimira, piše Times.

Bivši šef združenog stožera britanskih oružanih snaga sir Richard Barrons rekao je kako se mogu “pojaviti iz sjene, izvesti najnasilnije akcije i potom opet nestati, a da se i ne otkrije tko je za te akcije odgovoran”.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Facebook

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.