Jedna priča, dva ishoda: Hrvatica sretno posvaja dijete iz Konga, dok drugi Hrvati suočavaju se s problemima u Zambiji

30.05.2023. 11:33:00

U ponedjeljak je održano novo ročište za uhićene hrvatske državljane u Zambiji.

Dan nakon toga, 24sata koji se posvetio tom slučaju, donosi priču o Hrvatici koja je uspješno posvojila dijete iz Konga, izbjegavajući zatvor u Zambiji.

Prema izvještaju tog tabloida, jedan dan prije nego što su se hrvatski državljani suočili s hapšenjem u Zambiji, Hrvatica sa zagrebačkom adresom je 6. prosinca prošle godine napustila istu državu zajedno s djetetom koje je posvojila iz Demokratske Republike Kongo.

Navodno, i ona je poput osmero uhićenih hrvatskih državljana također željela posvojiti dijete, no bez ikakvih poteškoća je napustila Zambiju i sigurno stigla u Hrvatsku.

Također, vrijedno je spomenuti da je dijete koje je posvojila iz istog sirotišta u Demokratskoj Republici Kongo koje vodi poznati Emmanuel Kabongo, isti čovjek iz kojeg su četiri hrvatska para također posvojila djecu.

Važno je napomenuti da je Kabongo trenutno u bijegu.

Dotična osoba prošla je isti postupak posvajanja kao i ostali uhićeni parovi, a hrvatski sudovi su legalizirali posvajanje djeteta te je dobila sve potrebne dokumente za dijete. Time je dijete postalo hrvatski državljanin, isto kao i u slučaju ostalih uhićenih parova.

Ono što čini razliku, prema tvrdnjama 24sata, jest da nije bila smještena s ostalim Hrvatima u pansionu, niti je putovala zajedno s njima.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/E.P./24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.