Jednom od organizatora muške krunice ukinuli broj mobitela zbog ‘moguće terorističke prijetnje’?!

02.12.2022. 12:11:00

Foto:Narod.hr, izvor: Veseljko Kralj, bratstvo Muževi katolici

Uoči sutrašnje javne molitve krunice na Trgu bana Jelačića koju predvode muškarci, Veselko Kralj, voditelj Bratstva muževi katolici, na Facebooku je objavio informaciju da mu je ‘mobilni operater Tomato’ trajno ukinuo broj mobitela s kojeg je slao poruke s pozivom na javnu molitvu krunice i to, kako piše Kralj, zbog ‘moguće terorističke prijetnje’. Neslužbeno od teleoperatera A1 pod čijim je okriljem i Tomato, doznajemo da oni prema uredi o zaštiti podatak ne smiju ulaziti u sadržaj poruka i da je Kralju blokiran broj jer isti nije bio registriran, piše Narod.hr.

Kralj je sa svog Tomato broja na bonove slao veći broj SMS poruka istog sadržaja kao poziv na subotnju molitvu krunice na glavnom zagrebačkom trgu.

Mobilni operater mu je nakon toga trajno ukinuo broj mobitela, kako navodi Kralj u objavi na Facebooku, citirajući djelatnika koji mu je rekao: “S obzirom na moguću terorističku prijetnju, vaš broj je suspendiran trajno!”

Navodi i što je točno pisalo u poruci zbog koje mu je navodno suspendiran broj mobitela:

”Hvaljen Isus i Marija!
Tko? Muškarci katolici.
Što? Kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu (sv. Krunice) i tada ste najjači. bl. Alojzije Stepinac
Gdje? Trg bana Josipa Jelačića
Kada? Subota, 3.12. u 8.30h
Zašto? Na to pitanje sam si odgovori.
Božji blagoslov”.

Čekamo odgovor teleoperatera

Zbog čega je Kralju blokiran broj, je li zbog navedene SMS poruke i ako jest, koje elemente pozivanja na terorizam vide u toj poruci, pitanja smo koja smo uputili teleoperateru A1 Hrvatska s obzirom da je Tomato dio njihove grupacije.

Neslužbeno doznajemo kako blokada broja nema veze sa sadržajem SMS poruke, već s činjenicom da je poruka slana na velik broj primatelja s broja koji Kralj nije registrirao. Riječ je o potezu kojim se sprječavaju prevare putem SMS poruka.

Kada dobijemo službeni odgovor iz A1, isti ćemo i objaviti.

Kralj o javnom moljenju krunice i muškarcima

Kralj je u lipnju ove godine u razgovoru za Narod.hr o javnoj molitvi krunice muškaraca koja se osim u Zagrebu odvija i diljem svijeta, rekao: ”Mi muškarci smo pozvani na tjelesni i duhovni boj. I tada se ruše ‘Jerihonske zidine’. Tamo su muškarci, Izraelci išli oko pravog Jerihona sedam dana. Dakle da bi se srušila đavolska utvrda, tada muškarci moraju krenuti u duhovni boj. Oni moraju stati naprijed, oni su stvoreni za bojevanje i da daju sigurnost svojoj obitelji. To nipošto nije umanjivanje vrijednost žene. Dapače. Svaka žena ima svoj položaj i u društvu i pred Bogom.

Kaže apostol Pavao: Nema više muško, žensko, svi smo jedno pred Bogom… Isus je taj koji je podignuo ženu na razinu na kojoj treba biti, da nije rob… Ono na što smo pozvani, na to se trebamo odazvati. Žena je pozvana da rodi dijete, ne mogu ga ja kao muškarac roditi. Ja u Domovinskom ratu nisam branio svoju kuću na njezinom pragu, nego 300, 400 kilometara dalje… To se i danas događa… Pozvani smo na duhovni boj, ne na boj protiv krvi i mesa, nego protiv zloduha za svoju obitelj, za svoju ženu i djecu, za svoju Domovinu. Ne bori se za to samo u tajnosti svoje sobe, gdje me samo Bog vidi. I javno želim pokazati svoju privrženost i vjernost Bogu”, objasnio je Kralj.

“Danas se dječaci ne odgajaju da budu muškarci”

Podsjeća da je sestra Lucija, vidjelica iz Fatime, rekla da će se posljednja bitka između Boga i Sotone voditi na području braka i obitelji.

”Gdje đavao nalazi na najplodnije tlo? Nalazi ga onog trenutka kada prevari muškarca. Onog trenutka kada jednog muškarca koji je u braku i ima sina, ne dopusti da sina odgoji u muškarca, nego danas se dječaci ne odgajaju da budu muškarci. Rodna ideologija… I onda više muškarci, pošto su prevareni i u zabludi, ne dolaze više do izražaja pred Bogom i ne mogu se ostvariti kao muškarci. Mi u bratstvu Muževi katolici nastojimo upravo to promijeniti tako da vratimo duhovnu osobnost jednom muškarcu, da ne bude muškarac samo po spolu, već da bude duhovno muškarac. Da se zna postaviti u zaštitu svoje obitelji i svoje domovine”, dodao je za Narod.hr..

Smatra da se danas svi izmiču od odgovornosti te da darovi koje smo od Boga dobili, nose i odgovornosti. ”Pred Bogom ćemo jednog dana odgovarati: Što si učinio kao muškarac?! Moramo biti svjesni da je zloduh u zadnje vrijeme izašao sa svim oružjem kojeg ima, a nama Bog pred oči stavlja lik svoje Majke Marije koja je bila Bogorodica, koja je bila i Kraljica, a bila je podložna svome mužu. Taj sv. Josip, taj tihi nazaretski obrtnik, taj tihi svetac, nam je ustvari primjer. Zato smo i nakon krunice molili litanije sv. Josipu”, zaključio je Kralj.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:Narod.hr, izvor: Veseljko Kralj, bratstvo Muževi katolici

Izvorni autor: Vlatka Polšak Palatinuš/narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.