Jesenski dio sezone HT Prve lige završava na spektakularan način; nedjelju otvara Dinamo, a zatim nas očekuje rasprodani derbi na Poljudu između Hajduka i Osijeka

19.12.2021. 08:42:00

U nedjelju su preostale dvije utakmice 20. kola HT Prve lige. Dinamo gostuje kod Hrvatskog dragovoljca (15, Arenasport 3), a najveću pozornost plijeni derbi na Poljudu između Hajduka i Osijeka (17.30, Arenasport 3)

Hrvatski dragovoljac -Dinamo (15, Arenasport 3)

U Kranjčevićevoj uvjerljivo najlošija momčad prvenstva pokušat će iznenaditi aktualnog prvaka, ali Dinamo se digao i sve osim uvjerljivog trijumfa Dinama bilo bi ogromno iznenađenje.

'Jedini fokus ekipe i mene je samo na našoj utakmici, da ne razmišljamo previše o rezultatima drugih utakmica i bilo čemu drugom. Igramo protiv Dragovoljca koji je posljednji na tablici, ali odigrali su dosta dobrih i kvalitetnih utakmica. Respektiramo svakog protivnika, ali sigurno da vjerujemo u sebe, u svoje sposobnosti i kvalitete i napravit ćemo sve da pobijedimo', rekao je trener Dinama Željko Kopić te je dodao:

  •  

Istra 1961 - Dinamo (odgođena utakmica 4. kola HT Prve lige)

Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

'Odigrali su dosta kvalitetnih utakmica i u nekim trenucima kad su se utakmice lomile odlazile su na kontra stranu. Ali njihovi rezultati ništa ne mijenjaju u pripremi naše utakmice. Onih 11 igrača plus igrači na klupi moraju biti maksimalno motivirani i angažirani te da kvalitetnom igrom i pristupom dođemo do tri boda. Napravit ćemo sve da se od prve minute kvalitetno postavimo i nametnemo s pravim gardom i energijom i da usmjerimo utakmicu u smjer koji mi želimo.'

Hajduk – Osijek (17.30, Arenasport 3)

Očekivano, najveći fokus javnosti je na utakmici između Hajduka i Osijeka. Ne postoji ljepši način da se zatvori jesenski dio sezone nego da je stadion rasprodan, a Poljud to je! Još dva dana prije derbija otišlo je svih 32 tisuće ulaznica. Bit će luda atmosfera, jedan od preduvjeta da vidimo spektakularnu utaimicu.

'Iskreno, teško je naći riječi za sve ovo što se događa. Svi vidimo euforiju. Ljudi čekaju u redu za karte… Bez riječi sam. To je fenomenalno i teško objašnjivo. Želim zahvaliti svim ljudima koji će doći na stadion. Čeka nas velika utakmica u kojoj imamo priliku pokazati da možemo nešto napraviti. Kada imaš veliku odgovornost, nekad nije lako. Ako uvjerimo igrače da je ovo dobra prilika za predstaviti se u dobrom svjetlu, to će biti dobro', rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas u najavi derbija s Osijekom te dodao:

'Gledao sam Osijek protiv Rijeke uživo. Očekujem drukčiju utakmicu. Sigurno će Osijek biti drugačiji. Protiv Rijeke im je nedostajalo nekoliko igrača. Protiv Šibenika su napadali. Osijek ima vrlo dobrog trenera. Njihov stil je drukčiji od našeg, ali ispred nas su na ljestvici i očito im leži taj stil. Ne možemo utjecati na to kako će protivnik igrati. Pripremljeni smo na različite scenarije, ali fokusirani smo na sebe. Najvažnije je da budemo koncentrirani na našu izvedbu i da se Osijek bavi nama. Kada vam na stadion dođe 30.000 ljudi, onda ne želite samo pobijediti već ih i zabaviti dobrom igrom.'

  •  

HT Prva liga, 19. kolo: Lokomotiva - Hajduk, 11.12.2021.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

U Osijeku nekako guraju Hajduk u ulogu favorita...

'Ne postoji običan derbi. Ova utakmica ima veliko značenje, posebno zbog situacije na ljestvici. Do kraja sezone će svaki derbi nositi veliki pritisak. Titula jesenskog prvaka nam ništa ne znači, to ništa ne donosi. Bitno je ono samo na kraju sezone', kazao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Atmosafera na Poljudu za njega nije ništa novo. Osjetio je huk Torcide kao igrač, ali i kao trener.

'Radujemo se utakmici i drago nam je što će Poljud biti popunjen. Čestitamo Hajduku na akciji da po popularnim cijenama pusti svoje navijače na tribine. To je dokaz da brinu o svojim navijačima. Volimo igrati kada je pun stadion. Volimo se natjecati protiv najboljih, a Hajduk je jedna od najboljih momčadi. Hajduk je u dobrom nizu. S novim trenerom djeluju puno stabilnije. Izgledaju vrlo ozbiljno. Livaja može individualnom kvalitetom riješiti utakmicu. Bit će pod pritiskom zbog svega što su uložili. Imali su tu mogućnost.'

Borba za titulu je između 'velike četvorke' hrvatskog nogometa?

'Mi nismo nikakvi favoriti za osvajanje titule. Ostali klubovi koji se bore s nama su favoriti zbog povijesti, utjecaja na savez, medije… Da ne pričamo o infrastrukturi i financijama. Za negdje godinu dana ćemo im biti konkurentni po infrastrukturi. Taj pobjednički gard se stvara godinama, a ja već vidim da je mojoj ekipi već sad manji pritisak biti na prvom mjestu nego što je bio prošle godine. Drugi klubovi su puno više uložili i imaju jaču poziciju u hrvatskom nogometu od Osijeka. Mi smo tu da im pokvarimo planove', diplomatski je odgovorio Bjelica.

  •  

HT Prva liga: Osijek - Šibenik, 12.12.2021.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Uoči posljednjeg susreta sezone 'Bili' se nalaze četvrtom mjestu tablice sa 34 osvojena boda u 18 odigranih utakmica, a Osijek je trenutno drugoplasirana momčad sa 39 osvojenih bodova u 19 odigranih susreta.

U posljednjem kolu momčad trenera Valdasa Dambrauskasa odigrala je 3:3 na gostovanju kod Lokomotive, dok je Osijek slavio protiv Šibenika rezultatom 3:1.

Hajduk i Osijek su ove sezone odigrali dva susreta, u prvom na Poljudu gosti su pobijedili rezultatom 2:1, a drugi u Gradskom vrtu završio je 1:1.

Glavni sudac utakmice bit će Fran Jović iz Zagreba, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Luka Pušić iz Zagreba, a četvrti sudac je Mario Zebec iz Varaždina. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR suca Igor Krmar, također iz Zagreba. Nadajmo se da se o njima neće pričati nakon odigranih 90 minuta.

TABLICA

  • 1. Rijeka 20 12 4 4 42-27 40
  • 2. Osijek 19 11 6 2 29-14 39
  • 3. Dinamo 18 11 4 3 37-15 37
  • 4. Hajduk 18 10 4 4 32-19 34
  • 5. Gorica 20 8 5 7 27-28 29
  • 6. Lokomotiva 20 6 6 8 30-29 24
  • 7. Šibenik 20 6 4 10 29-34 22
  • 8. S. Belupo 20 5 4 11 19-32 19
  • 9. Istra 1961 20 5 3 12 24-41 18
  • 10. H. dragovoljac 19 1 4 14 15-47 7

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: D. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.