JESTE LI GLEDALI? Prikazana prva epizoda serije 'Nestali', priče o herojima Domovinskog rata

04.02.2020. 14:50:00

'Nestali', serija čija se tematika bavi Domovinskim ratom , u ponedjeljak je krenula s emitiranjem na HRT-u.

'Nestali' je domaća dramska serija koja, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minute donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. 

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu postali su svjesni važnosti prijateljstva, žrtvovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu. 

Serija je u potpunosti snimljena u eksterijerima, na osamdesetak lokacija u Zadarskoj županiji. Snimanje je trajalo od 17. svibnja do 28. lipnja 2019. godine. Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55), piše HRT.

Izvor: av/Direktno.hr/Foto:HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.