JOŠ JEDAN TOPLINSKI VAL PRED VRATIMA: Nakon nestabilnog ponedjeljka, slijedi vrlo vruć ostatak tjedna

04.07.2021. 09:32:00

Diljem Hrvatske ove nedjelje bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše oblaka, ali mjestimice i kiše, bit će prijepodne na sjevernom Jadranu i u gorju. Navečer naoblačenje i kiša sa zapada. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura koja će okretati na jugozapadni vjetar, u Dalmaciji i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, u gorju i niža, a na moru između 19 i 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku bit će i u Zagrebu te uglavnom suho. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 28, u okolnom gorju između 19 i 21  Celzijevih stupnjeva.

Idući tjedan-novi toplinski val

“Novi toplinski val mogao bi potrajati do petka i na Jadranu na kojem će biti pretežno vedro, a umjeren vjetar s mora danju će vrućinu činiti podnošljivijom. U ponedjeljak nestabilno s ponegdje i izraženim pljuskovima i grmljavinom, mjestimična kiša započet će na sjevernom dijelu već u nedjelju, no na jugu bi konkretna oborina opet mogla izostati”, prognozirao je za HRT  meteorolog Izidor Pelajić.

Nakon nestabilnog ponedjeljka, u ostatku tjedna temperatura će samo rasti, a u Zagrebu bi se do četvrtka mogla popeti i do 36 stupnjeva. Od petka stiže nam blago osvježenje i nešto niže temperature, no detaljnije o tome bit će poznato idući tjedan.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: Zagreb.info/FOTO: Dražen Komar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.