JOŠ UVIJEK NIŠTA OD EVAKUACIJE: Više od 200 civila čeka na uspostavu humanitarnih koridora

21.04.2022. 18:18:00

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko kazao je u četvrtak kako više od 200 civila čeka evakuaciju iz ovog grada, ali autobusi nisu stigli. U Mariupolju se nalazi još 100.000 civila te ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova poziva na hitnu uspostavu humanitarnog koridora iz čeličane Azovstalj.

“Hitan humanitarni koridor je nužan” uz “sva jamstva da će ti ljudi moći sigurno napustiti” sklonište, napisalo je ministarstvo na Twitteru.

Bojčenko je istaknuo kako je dan ranije iz Zaporižja evakuirano 80 ljudi, a u Mariupolju nalazi još 100 tisuća ljudi, prenosi Reuters.

Potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk u četvrtak je istaknula kako je Rusija u razmjeni predala 19 zatvorenika, od čega deset vojnika, uključujući dva zapovjednika i devet civila.

“Ovaj put među oslobođenima ima ranjenih koji će sad dobiti liječenje i rehabilitaciju“, objavila je na Telegramu.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Snimka Mariuoplja iz zraka

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.