JOSIP ĐAKIĆ JE PREŠAO SVAKU GRANICU: Domovinski pokret traži javnu ispriku HDZ-a zastupniku Stipi Mlinariću!

14.07.2021. 15:42:00

Domovinski pokret putem facebooka obratiio se javnosti  u vezi današnjeg skandaloznog istupa saborskog zastupnika Josipa Đakića kojom prilikom je isti vrlo ružno govorio o Stipi Mlinarići Ćipi i njegovom zatočeništvu u srpskim koncentracijskim logorima, te traže javnu ispriku HDZ-a.    

Objavu Domovinskog pokreta prenosimo Vam u cijelosti: 

"Braneći neobranjivo, a to je podilaženje resornog ministra Tome Medveda zahtjevima SDSS-a kod donošenja Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskoga rata, zastupnik vladajuće hrvatsko-srpske trgovačke koalicije i šef HVIDRA-e Josip Đakić, na do sada neviđen način, uvrijedio je, ne samo zastupnika Domovinskog pokreta, vukovarskog dragovoljca i zatočenika srbijanskih koncentracijskih logora – Stipu Mlinarića – Ćipu, nego i sve poštene hrvatske branitelje, a posebno logoraše.
U naletu krajnje morbidne inspiracije, besprizorni Jopa, Mlinarića je nazvao “prokazivačem“ iz logora! Ovako nisko, nehumano i sramotno vrijeđanje, HDZ-ov zastupnik nije koristio baš nikada tijekom svoje faraonske nazočnosti u hrvatskoj politici ili na braniteljskoj sceni, uključujući i eskapade protiv SDP-ovih bivših ministara, koje u usporedbi s današnjim incidentom, izgledaju poput dječjeg igrokaza.
Đakiću, Stipo Mlinarić je u srbijanskim koncentracijskim logorima proveo 279 dana. U njima je, poput ostalih Vukovaraca, mučen i maltretiran na najsvirepije moguće načine, a kada je pušten na slobodu imao je svega 54 kilograma. Dan danas Ćipe u Srbiju niti želi, niti smije otići, jer ga „tamo daleko“ još uvijek čeka optužnica zbog rušenja tzv. ustavno-pravnog poretka SFRJ. Međutim, Josipu Đakiću ništa od toga nije sveto, nije mu važna niti činjenica da Mlinarić ni u jednom svom saborskom istupu, ni na koji način, nikada nije pljunuo na doprinos bilo kojeg zastupnika - HDZ-a ili neke druge stranke u Domovinskom ratu.
Štoviše, tijekom brojnih parlamentarnih istupa, vrlo je često apelirao na savjest svojih ratnih suboraca, članova HDZ-a - da ne pristanu na donošenje Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata i švercanje kroz njega onih koji su bili s druge strane i napadali domovinu. Ćipi osnovna ljudska pristojnost i kućni odgoj nisu dopuštali da u bilo kojem trenutku dovede u pitanje ratni put, ranjavanje ili žrtvu bilo kojeg saborskog zastupnika – pa tako ni besprizornog Jope Đakića. U obrnutom slučaju, HDZ-ovi šerifi, skloni demopoganskom posrtanju, prelaze baš sve granice.
Domovinskom pokretu ne pada na pamet prigovoriti Josipu Đakiću bilo što vezano uz sudjelovanje u Domovinskom ratu i drago nam je što je imao tu sreću da ni jednu minutu nije proveo u srbijanskom koncentracijskom logoru, ali ćemo zato i te kako propitivati Jopino skandalozno javno djelovanje, njegove afere i ucijenjenost korupcijom, zbog koje je, u obrani vlastite pohlepe, spreman pasti toliko nisko da ide vrijeđati fajtera s Trpinjske ceste i suborca generala Blage Zadre, kojeg bi Đakić i njemu slični također bili spremni napasti kada bi dobili takav nalog iz partijske centrale.
Ako takve direktive nije bilo i ako je ovaj sramotni istup rezultat tek osobne potrebe za dodvoravanjem partijskom vrhu, držimo da HDZ-u neće biti nikakav problem javno se ispričati gospodinu Stipi Mlinariću za jednu od najgroznijih uvreda izrečenih u povijesti Hrvatskog državnog sabora. U suprotnom, smatrat ćemo da i u očima Plenkovićeve stranke uloga živoga brata Milorada Pupovca tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku vrijedi više od Mile Mlinarića, mrtvoga brata Stipe Mlinarića - Ćipe, koji je svoj život skončao u 25. godini života, smaknut kao teško ranjeni hrvatski vitez na vukovarskoj Ovčari."

Izvor: Domovinski pokret - fb/Foto: Fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar/Foto: Fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.