Josip Deur: Davno je Marko Perković Thompson otpjevao “Sloboda je, stvorena u mukama” I to je čelna istina!

07.02.2021. 14:15:00

Davno je Marko Perković Thompson otpjevao “Sloboda je, stvorena u mukama”
I to je čelna istina!

No danas je izišla nova pjesma koja će se po prvi puta u cijelosti javno otpjevati na “Dori” 2021. a izvode je moj školski prijatelj iz sjemenišnih dana
Kristijan Rahimovski i njegov kolega Toni Cetinski, a naslov joj glasi:

“Zapjevaj, sloboda je!”

Međutim ono što je meni zapelo u uho u ovoj pjesmi i zbog čega sam dobio potrebu da je podijelim sa svima vama dragi prijatelji su upravo njezine riječi iz refrena a glase ovako:

“Sloboda je!
Kada glasno pijevaš,
Nikom nedaš svijet,
Što si gradio,
Da ga sruše,
Ne!
Bori se!
Imaš pravo reći što na srcu je,
I ako griješiš Sloboda je!”

Ono što je mene u dubini duše taklo i dovelo u razmišljanje a to je; tko nam to krade slobodu prava na mišljenje i izražavanje a u posljednje vrijeme i na rad!?

Odgovor znamo svi mi koji smo doživjeli cenzuru medija, bilo da smo imali potrebu izraziti svoje mišljenje ili da smo htjeli upozoriti ili prokazati na lopovluk, pogodovanje ili lobiranje određenim interesnim skupinama.

Ali nateže što nam je palo i gdje smo svi skupa ostali zatečeni je upravo ograničavanje slobode prava na rad u vrijeme tkz CORONA PANDEMIJE a koju su nam nametnuli nerazumnim, suludim i neutemeljenim odlukama predstavnici stožera civilne zaštite, pravo na rad s kojim smo časno i pošteno prehranjivali svoje obitelji i plaćali sve svoje obveze i državne namete!

Dragi prijatelji, probudimo se dok je na vrijeme te jasno i glasno recimo i pokažimo tim odnarođenim i obezboženim pojedincima;

SLOBODA JE STVORENA U MUKAMA I NEMOJTE NAS SVOJIM ODLUKAMA TJERATI DA JE BUDEMO PRISILJENI BRANITI!

Josip Deur/PDN

Davno je Marko Perković Thompson otpjevao “Sloboda je, stvorena u mukama” I to je čelna istina! No danas je izišla...

Objavljuje Josip DeurNedjelja, 7. veljače 2021.

Izvorni autor: Josip Deur/FB/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.