Josip Klemm: “Znam da se mnogi ovome vesele, ali unatoč tome i bez obzira na činjenicu da nisam nikoga oštetio, ja uistinu vjerujem u hrvatski pravni sustav”

04.01.2020. 11:35:00

KLEMM O IZDRŽAVANJU ZATVORSKE KAZNE ZA DNEVNO.HR

Josip Klemm, hrvatski branitelj i vlasnik zaštirarske tvrtke Klemm security, za manje od dva tjedna započinje sa izdržavanjem zatvorske kazne u trajanju od  godine dana.

Podsjetimo, Klemmu je Vrhovni sud početkom srpnja 2019 potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke i to u razdoblju od 2005. do 2007. godine.

Nije izgubio vjeru u pravni sustav

Hoće li Josip Klemm tražiti odgodu izdržavanja kazne na koju ima pravo, nije nam otkrio. No, od njega doznajemo kako nije izgubio vjeru u pravni sustav:

“Znam da se mnogi ovome vesele, ali unatoč tome i bez obzira na činjenicu da nisam nikoga oštetio, ja uistinu vjerujem u hrvatski pravni sustav”, rekao je Klemm i dodao da se osjeća dobro.

Naš sugovornik nije zvučao puno drugačije i u svojoj prethodnoj izjavi iz srpnja kada je za naš medij komentirao pravomoćnost presude:

“Poštujem odluku suda, jednako kao i onu za Cibonu za koju sam oslobođen, ali o tome nitko nije htio pisati. Legalist sam… Ako je ova odluka rezultat novih standarda po kojima ćemo postati bolje društvo, spreman sam odležati i deset godina zatvorske kazne”, kazao je tada.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Izvorni autor: Snježana Vučković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.