Josipa Rimac nakon 124 dana istražnog zatvora izašla iz Remetinca

29.09.2020. 17:42:00

Bivša državna tajnica i nekadašnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac, osumnjičena u aferi Vjetroelektrane u utorak je puštena iz istražnog zatvora u Remetincu gdje se nalazila od kraja svibnja

'Nakon toliko dana bilo mi je najvažnije zagrliti svoje dijete. Ovaj postupak više nije tajan, ali istraga traje pa ne mogu komentirati ništa. Susretat ćemo se kroz postupak pa ćete znati više detalja', kazala je po izlasku iz Remetinca.

Na pitanje o poruci za dojučerašnje stranačke kolege rekla je: Prvo jutro kada smo došli u Ministarstvo uprave, ja sam podnijela zahtjev za ostavkom i ispisivanjem iz stranke nakon 24 godine. Shvaćam i razumijem postupke stranke', kazala je.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: screenshot

'Istina je da sam napisala knjigu zove se 'Mater, ćaća i pet kćeri.', dodala je.

'Nema razočaranja. Život je takav. Pozicije i funkcije donose neke prijatelje, a kada to izgubite, onda ih i odnose', kazala je Rimac. Kazala je da joj je HDZ uvijek u srcu.

Kaže da je zatražila 6 plus 6, ali se kaže bavila predmetom.

Istražni zatvor posljednji joj je put produljen 28. kolovoza, a iako je sudac istrage tada prihvatio prijedlog Uskoka da zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke "iza rešetaka" ostane još dva mjeseca Josipi Rimac usvojena je žalba i ona treba biti puštena 29. rujna.

Njena odvjetnica Lidija Horvat potvrdila je da Uskok u međuvremenu nije tražio produljenje istražnog zatvora ni proširio istragu.

Krajem kolovoza Uskok je i treći put proširio istragu protiv Rimac, a ona je i tada izjavila da se ne osjeća krivom.

Osim Rimac u Remetincu su zbog utjecaja na svjedoke u istom slučaju ranije bili i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija koji su pušteni da se brane sa slobode.

Izvor: tportal.hr/Foto: Borna Filic/PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P.

Autor: