Jurio, bježao i pokosio policajce

06.06.2020. 13:29:00

Dvojica zagrebačkih policajaca noćas su ozlijeđena tijekom policijskog postupanja nad prometnim prekršiteljem u Ford Focusu koprivničkih registarskih oznaka...

Oko 2 sata iza ponoći policajci su na križanju Selske i Savske ceste u kršenju prometnih propisa uočili 35-godišnjaka u Fordu. On im je krenuo bježati pa je putem ozlijedio dva policajca.

- Šetao sam Savskom kad sam vidio prvo kako tamni Ford izletava iz Ulice Prisavlje i juri prema Savskom mostu na jug. Policija je vozila za njime. Koliko sam vidio, ondje se okrenuo i dojurio nazad. Tu sam uspio snimiti potjeru - rekao nam je čitatelj 24sata i svjedok sinoćnje akcije. Uspio je zabilježiti kako vozač Forda bježi policijskim presretačima i vraća se na Prisavlje.

- Tu su došla veća dva njihova civilna presretača, srebrni Audi i jedan crveni automobil. Bilo je tu bar još 5 - 6 službenih automobila koji su odjurili dalje - prepričao je čitatelj. I drugi prolaznici, kao i on, bili su zbunjeni scenom. Nasreću nije bilo puno prometa i ljudi na cestama te su svi dobro prošli.

- Vozači taksija su stali sa strane dok oni nisu prošli. Nisu se željeli izlagati - rekao nam je

Podsjetimo, dvojica zagrebačkih policajaca noćas su ozlijeđena tijekom policijskog postupanja nad prometnim prekršiteljem u Ford Focusu koprivničkih registarskih oznaka.

Oko 2 sata iza ponoći policajci su na križanju Selske i Savske ceste u kršenju prometnih propisa uočili 35-godišnjaka u Fordu. Iako su ga svjetlosnim i zvučnim signalima pokušavali zaustaviti, vozač ih je ignorirao nastavivši pritom juriti po Savskoj cesti, a zatim dalje kroz naselja. Dok je bježao, u jednom se trenutku vratio na raskrižje Savske i Selske gdje su mu daljnji put prepriječili policajci službenim vozilom.

Kad je dotični vozač konačno stao svojim autom, iz policijskog vozila izašao je policajac te krenuo prema vozaču kako bi ga upoznao s njegovim prekršajima i uhitio ga, no tad je 35-godišnjak naglo ubacio u rikverc pa je policajac, ne bi li izbjegao nalet, prebacio se preko poklopca Forda. Nakon tog naleta na policajca, vozač je nastavio bježati prema Petruševcu gdje se zabio u prednji dio policijskog auta i potom nastavio dalje, kao da se njega i dalje ništa ne tiče, bježati preko Domovinskog mosta prema zračnoj luci.

Kod prvog rotora kod Zračne luke Franjo Tuđman 35-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem te je sletio s kolnika, no ni tad nije želio stati. Trčeći se dao u bijeg, ali su ga zagrebački policajci ipak uspjeli sustići, uhititi te dovesti u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

- Dvojici policijskih službenika liječnička je pomoć pružena u KBC Zagreb - javljaju iz PU zagrebačke.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata

Izvorni autor: Bogdan Blotnej, Višnja Kragić Mahmutović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.