JUTARNJE UMIVANJE RANJENOG HEROJA: Njemački dragovoljac se i nakon ranjavanja nastavio boriti

10.02.2022. 09:45:00

Facebook stranica Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata, odličan je izvor brojnih i vrlo zanimljivih podataka o stranim dragovoljcima koji su se 90-tih priključili obrane Hrvatske.

Zahvaljujući ovoj stranici, doznajemo tako i za njemačkog veterana Domovinskog rata koji u veljači 1993. godine, nakon ranjavanja od gelera minobacača u rame, u Vučilovcu obavlja higijenu kod seoskog bunara. Dakako, ističe se, Michael Misch se i nakon toga nastavio boriti u obrani oraške bojišnice.

Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Grijanje u rovu

Nijemac Michael Misch je kao pripadnik 101. brigade HVO-a snimljen i par mjeseci ranije u pokušaju zagrijavanja u rovu. Fotografiran je tijekom kasne zime 1992., a po njegovom sjećanju “rov je bio udaljen 70 metara od neprijateljske linije, odnosno 150 metara do koridora kod Krepšića“.

Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Izvor: dnevno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.