Kajtazi: ‘Klub manjina traži barem tri pozicije u Vladi, evo na koje pozicije pretendiramo‘

09.07.2020. 16:05:00

Andrej Plenković u četvrtak se sastaje s osam predstavnika manjina na pregovorima za sastavljanje Vlade.

Predstavnik romske nacionalne manjine i u prošlom i u novom sazivu Sabora, Veljko Kajtazi, po dolasku u Banske dvore na sastanak rekao je da će tražiti barem tri pozicije u Vladi, prenosi N1.

“Imat ću u uvidu da sam dobio 80% glasova što dokazuje da imam veliku podršku. Vidim se kao mogućeg kandidata za ulazak u Vladu”, rekao je Kajtazi po dolasku na sastanak i dodao:

“Pojedine stranke su tražile više i dobivale. Ovo je najmanje što može tražiti klub nacionalnih manjina, barem tri pozicije u Vladi”.

Izjavio je da će još vidjeti koje bi ministarstvo mogli dobiti, a pretendiraju na Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo uprave, piše N1.

Kajtazi je naglasio da su sva tri ministarstva vrlo važna pripadnicima romske zajednice za razvoj društva, no o svemu će se još razgovarati, dodao je.

Izvor: narod.hr/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.