KAKAV NEOČEKIVAN ULOV! Policija u rutinskoj kontroli nabasala na generala i snajperista: Traže ih zbog terorizma i najtežih djela

29.12.2022. 17:19:00

Na sjeveru Vojvodine, u Subotici, srbijanska je policija otkrila 109 ilegalnih migranata.

Međutim, kada su bolje provjerili o kome je sve riječ, prilično su se iznenadili.

Naime, među migrantima su zatekli generala afganistanske vojske i snajperista za kojima je Francuska raspisala međunarodne tjeralice zbog najtežih kaznenih djela i terorizma, prenijela je u četvrtak agencija Tanjug.

‘Sigurnosno interesantna lica’

Osim njih dvojice, srbijanski MUP je otkrio još 23 “sigurnosno interesantna lica“ protiv kojih će biti poduzete zakonske mjere.

Tijekom akcije radne skupine za borbu protiv krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija u Radanovačkoj šumi u blizini srpsko-mađarske granice, pronađena je automatska puška s dva pripadajuća okvira i streljivom, kao i manja količina marihuane.

“Preostali migranti, koji nisu sigurnosno interesantni, bit će prebačeni u prihvatne centre”, priopćio je srbijanski MUP.

Česti incidenti

Zbog čestih incidenata policija periodično provodi pojačane kontrole ilegalnih migracija na sjeveru Vojvodine, gdje se u šumama i na napuštenim salašima okupljaju migranti s namjerom da prijeđu u Mađarsku.

Posljednji incident potkraj studenog u mjestu Horgoš na sjeveru Bačke imao je elemente oružanog sukoba u kojemu je teže ozlijeđen jedan dvadesetogodišnji migrant. U akciji koja je uslijedila privedeno je oko 600 migranata, a pronađeno je i automatsko oružje.

Horgoš je pogranično mjesto s brojnim okolnim salašima u kojima, kako prenose mediji na mađarskom u Vojvodini, utočište pronalaze migranti dok čekaju na ilegalni prelazak srpsko-mađarske granice. 

Do oružanog obračuna migranata došlo je i početkom srpnja u naselju Makova sedmica, kod Subotice, također uz granicu s Mađarskom. Tada je jedna osoba poginula a više njih je ranjeno.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.