Kako zatražiti propusnicu? Ovo su kontakti, e-mail adrese i brojevi telefona po županijama

21.12.2020. 16:25:00

 

Donosimo kontakte koje su pojedine županije navele u priopćenjima ili na svojim službenim stranicama:

GRAD ZAGREB

Molimo građane da zahtjeve za izdavanjem propusnica upute putem sustava e-propusnice (dostupnom na adresi https://epropusnice.gov.hr/).

U slučajevima kada građani nisu u mogućnosti pristupiti sustavu e-propusnice, zahtjev se može uputiti putem elektroničke pošte na e-mail adrese koje se nalaze NA SLJEDEĆEM LINKU, a iznimno ukoliko ne postoji mogućnost podnošenja zahtjeva elektroničkim putem (putem sustava e-propusnica/ putem elektroničke pošte), isti se mogu podnijeti i osobno u sjedištima gradskih četvrti Grada Zagreba, prema mjestu prebivališta ili boravišta, svakim radnim danom u vremenu od 8:00 do 15:00.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup sustavu za izdavanje e-propusnica, za izdavanje propusnica iz gore navedena 2 razloga Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije možete se obratiti na e-mail adresu: propusnice@zagrebacka-zupanija.hr. Zahtjev za e-Propusnicu ne može se podnijeti telefonski!

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Osobe s prebivalištem, odnosno boravištem na području Osječko-baranjske županije propusnicu mogu zatražiti putem sustava e-propusnice.

Iznimno,  ako podnositelj zahtjeva nema mogućnost pristupa sustavu e-propusnice, zahtjev se može uputiti putem maila na: propusnice@obz.hr.

U tom slučaju zahtjev mora sadržavati sljedeće podatke:

•          IME I PREZIME

•          OIB

•          ADRESU STANOVANJA

•          RELACIJU PUTOVANJA

•          OBRAZLOŽENJE, ODNOSNO OPRAVDANOST ZAHTJEVA.

Iznimno, za osobe koje se ne koriste emailom, propusnica se može zatražiti i na telefone: 031/221-632, 031/221-645, 031/221-649.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Sustav „e-Propusnice“ javno je dostupan na sljedećoj adresi: https://epropusnice.gov.hr ili možete poslati zahtjev na propusnice@istra-istria.hr

Također, tijekom dana će se ustrojiti za te potrebe telefonska linija s brojem    052/352-112

Dolazak osobno, moguć je isključivo uz prethodni dogovor telefonom.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Zahtjev za propusnicom se  UPUĆUJE ŽUPANIJSKOM STOŽERU PUTEM SUSTAVA E-PROPUSNICE ŠTO JE NAJBRŽI NAČIN  ZA DOBIVANJE PROPUSNICE.

U IZNIMNIM SLUČAJEVIMA ukoliko podnositelj ne može pristupiti sustavu e-propusnica, zahtjev se šalje na adresu elektroničke pošte -  propusnice@kckzz.hr. U tom slučaju zahtjev treba sadržavati: ime i prezime, OiB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/ grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

Eventualna pitanja u vezi s izdavanjem propusnica mogu se uputiti i na telefonske brojeve: 048/658-204 i 048/658-206, informacije su dostupne od 08 do 22 sata.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Stanovnici naše Županije koji ne mogu ući u sustav e-propusnice mogu svoje zahtjeve uputiti na e-mali adresu: propusnice@pgz.hr ili ih zatražiti telefonom na broj 051/351-724. Na sve zahtjeve će se u najkraćem mogućem roku odgovoriti, za što je zaduženo 20 službenika PGŽ. Zbog specifične situacije otoka Raba do kojeg se dolazi prolaskom kroz Ličko-senjsku županiju, u dogovoru s njihovom policijskom upravom za odlazak ili dolazak s Raba neće trebati propusnice. 

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Kontakt za izdavanje propusnica pri županijskom stožeru civilne zaštite je propusnice@kazup.hr te brojeve 091 4793 103 i 047 666 103.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

mail: propusnice@vusz.hr 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Sve informacije oko propusnica mogu pronaći na linku: http://www.bpz.hr/novosti/stozer_civilne_zastite/vazno_sve_informacije_o_izdavanju_propusnica.aspx#.X-CFEdhKiUk

ZAHTJEVE ZA IZDAVANJE PROPUSNICA MOGU UPUTITI NA E-MAIL ADRESU: propusnice@bpz.hr

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Od ponedjeljak 21. prosinca, svaki dan, od 8,00 do 22,00 sata, djelatnici Virovitičko-podravske županije dežurat će odgovarajući na sva pitanja koja vas zanimaju vezano za Propusnice.

- Svi oni kojima one budu trebale, a sukladno Odluci i Uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, dobit će Propusnice u najkraćem mogućem roku – naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

Broj telefona, na koji će stanovnicima Virovitičko-podravske županije, djelatnici Županijske uprave odgovarati na pitanja je 033/743-112. Osim toga, svi zainteresirani se mogu javiti i na e-mail adrese, propusnice@vpz.hr s upitima na koje će im biti odgovoreno. Propusnice će biti potrebne od srijede 23. prosinca.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Propusnica se može zatražiti i putem mail adrese: propusnice@pszupanija.hr no jedino i samo za osobe koje nemaju pristup putem sustava NIAS (sustav e-Građani).

Detaljne upute o tome tko može dobiti propunicu možete pročitati ovdje. 

Telefon i dežurni mobitel:

034/290-228

099/403-6337

099/529-8248

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

KONTAKT STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE propusnice@smz.hr tel. 044/ 510-069 od 08-22 sata

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

Obavještavamo građane Bjelovarsko-bilogorske županije da se sa svojim upitima mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije od ponedjeljka 21. prosinca na brojeve telefona 043 278 – 181 i 043 278 – 182, odnosno na e-mail propusnice@bbz.hr gdje će se moći i podnijeti zahtjev za e-Propusnicu. Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije temeljem Odluke Ravnateljstva civilne zaštite osigurao je potrebnu opremu, službenike za izdavanje propusnica, tehniku, telefonske linije i mail adresu te će kada platforma za izdavanje propusnica na državnoj razini bude spremna županijski Stožer krenuti s izdavanjem e-Propusnica.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Međimurske županije otvorio je e-mail adresu propusnice@medjimurska-zupanija.hr na koju će građani s područja Međimurske županije moći upućivati svoje zahtjeve za izdavanje propusnice. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

Zahtjevi za izdavanje e-propusnica županijskom Stožeru civilne zaštite podnosi se prvenstveno putem aplikacije e-građani, a ukoliko ju netko od građana nema onda na adresu e-pošte epropusnice@zadarska-zupanija.hr

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup sustavu za izdavanje e- propusnica, za izdavanje propusnica  Stožeru civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije možete se obratiti na e-mail adresu: propusnice@kzz.hr.

KONTAKTI ZA SVE ŽUPANIJE SA STRANICE KORONAVIRUS.HR:

24sata
24sata
24sata

 

 

Izvor: 24sata-hr/Foto: Fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.