KAKVOM LI TO ČOVJEKU MOGU SMETATI UKLESANA IMENA POGINULIH JUNAKA

14.12.2019. 08:10:00

Ne tako davno napisao sam tekst o udruzi branitelja s područja Općine Josipdol i o njihovoj svakidašnjoj Don Qiujetovskoj borbi sa Načelnikom tog prekrasnog mjesta! Borba se ne vodi iz rovova i puškama ali borba je zaista rovovska i iscrpljujuća! Zašto, bit će vam jasno nakon čitanja teksta?

Od samog početka stvaranja udruge branitelja načelnik općine je bio striktno protiv osnivanja iste! Svim mogućim silama je pokušao obustaviti rađanje nečeg dobrog i nečeg što danas okuplja braniteljsku populaciju pod isti krov pod nazivom UBOJ (Udruga Branitelja Općine Josipdol) ! Osim što ga je i samo ime udruge moguće jako zasmetalo, zasmetala ga je i činjenica da se braniteljska populacija napokon okuplja pod jednim nazivom a ne kao što je slučaj da se branitelji rasipavaju po raznim udrugama te da time zapravo žele uvesti neslogu u tu populaciju! Dal to zaslužuju, svakako da ne!

Divide et impera ili podijeli narod pa vladaj njime. Kulminacija svega događa se i dan danas, gdje je postavljen spomenik bez imena palih branitelja u čije ime je spomenik i postavljen!

Zašto nekom smetaju imena poginulih branitelja ne zna nitko, možda niti on sam ne zna, ali općinonačelnik i dalje nepokolbljivo drži do svoga ja i ne želi popustiti niti odustati od svojih principa! Naglasio bih, da je politička funkcija svakog načelnika i gradonačelnika u Republici Hrvatskoj zamjenjiva. Niti jedna funkcija ne traje vječno pa tako je slučaj isti i ovdje! Izbori se svakim danom bliže sve više i više i nadam se da će narod napokon stati na kraj nekome kome nisu sveti ni poginuli branitelji zbog kojih i sjedi u toj toploj fotelji godinama.

Predstavnici UBOJ-a su kontaktirali obitelji poginulih te oni spomenik kao takav bez imena njihovih heroja ne priznaju! I u pravu su. U čemu je problem nitko ne zna, pa smo pokušali i u google tražilicama potražiti odgovor a niti google ne zna! Što je zapanjujuće čak je i Ministar Medved dao zeleno svijetlo da se ta imena uklešu, ali kako načelnik valjda misli da će on u ruke morati uzeti dijetlo i klesati imena vlastoručno, do dan danas imena se nisu našla na navedenom spomeniku! U kakvoj mi to državi zapravo živimo kada se iz dana u dan političari rugaju našim braniteljima i pljuju po grobovima heroja koji su sve za ovu domovinu dali, sve pa i vlastiti život!

Pitao bih samo na kraju: "Imaju li srama?"

***Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Krešimir Cestar/Foto:Fah/PDN

Izvorni autor: Bloger Zagy

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.