Kandidatkinja DP-a u Zaprešiću: ‘U centru grada je fontana za 15 mil. kn, a okolna mjesta nemaju kanalizaciju’

16.04.2021. 11:32:00

U emisiji Zoom Zagreb na Z1 televiziji u srijedu je gostovalo troje kandidata za gradonačelnika Zaprešića – Barbara Knežević, kandidatkinja Domovinskog pokreta koju je podržao i Most i Projekt domovina, Matija Teur iz Fokusa i Denis Begić iz SDP-a. Iako je pozvan, u emisiju se nije odazvao aktualni zaprešićki gradonačelnik, HDZ-ov Željko Turk.

Izdvojili smo neke poruke koje je poslala kandidatkinja DP-a, Barbara Knežević.

O najvećim problemima Grada Zaprešića

“Ima puno mjesta za popravak i puno stvari koje mi želimo napraviti, a dosadašnji gradonačelnik ih ili ne zna napraviti ili ne želi ili troši previše vremena na projekte koji su u startu procijenjeni na 5 milijuna, pa završe na 10, ili su procijenjeni na 10, pa završe na 27.

Vlada RH je upravo dopustila novo zaduživanje Gradu Zaprešiću. Ja mogu povući paralelu sa starim zaduživanjem koje smo imali, ono je iznosilo nekih 35 milijuna kuna, to je također bio predizborni kredit gdje je također zatražena suglasnost Vlade RH. Tada se izašlo s idejama da će se za tih 35 milijuna kuna napraviti i kuglana i fontana i sportska dvorana i vršilnica i da će biti obnovljeno 10-ak ulica. Vlada je, naravno, dala suglasnost za takve ideje jer je izgledalo odlično da se sa tih 35 milijuna kuna sve to napravi. No, na idućoj sjednici Gradskog vijeća neke su stvari ispale, na idućoj su opet neke stvari ispale i na kaju je s tim novcem napravljena samo fontana i samo kuglana. Tako da me strah da bi i ovaj kredit mogao tako završiti.”

“U centru Grada Zaprešića imamo fontanu koju smo platili 15 milijuna kuna (početno je vrijedila 5, pa je završilo na 15, kako to kod nas već biva), a okolna mjesta nemaju kanalizaciju, u 21. stoljeću.

Zašto baš Domovinski pokret?

“Ja sam se jednostavno u toj stranci prepoznala. Gajimo temeljne vrijednosti – poštujemo Domovinski rat, poštujemo domovinu, stremimo suverenizmu i samostalnosti RH… No, s druge strane, imamo dovoljno socijalne osjetljivosti, dovoljno razuma, puno ljudi koji su ostvareni kroz svoje privatne poslove i koji nisu ušli u DP da bi politički profitirali. Meni politika nije prvo zanimanje – ja sam završila dva fakulteta – Pedagoški i Pravni. Pravo je moja ljubav, ali ja, kada vidim što se u gradu događa, kako se to radi, kakve se odluke donose, onda ne mogu ostati izvan politike. Grad je nedavno otvorio račun posebne namjene gdje se skupljala humanitarna pomoć građanima stradalima u potresu da bi na kraju, odlukom Gradskog vijeća, ta sredstva bila uplaćena na račun Gradskog stambenog-komunalnog poduzeća. To nije samo prijevara svih koji su uplatili novac, to je protuzakonito, protivno je zakonu o humanitarnoj pomoći, ali to nikoga ne zanima.

O prvom potezu kojeg bi napravila kao gradonačelnica

“Prvo bih ukinula 7 savjetnika za turizam. To nam zaista ne treba. Uvedeni su jer su vladajući u jednom trenutku 11 ruku, a oporba 10.”

Izvor: Narod

Izvorni autor: mt/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.