Kaos na Kosovu: Na zgradu Vlade u Prištini bačene dimne bombe, traži se ostavka Kurtija

25.03.2023. 17:34:00

Pristaše neparlamentarne Socijaldemokratske partije bacili su oko zgrade Vlade u Prištini dimne bombe, nezadovoljni sporazumom iz Ohrida od prošlog tjedna, a kojim je predviđeno i formiranje Zajednice srpskih općina.

Nekoliko stotina pristaša ove stranke, nastale od nezadovoljnih dužnosnika pokreta Samoopredeljenje premijera Albina Kurtija, organiziralo je najprije prosvjednu šetnju središnjim šetalištem u Prištini, da bi se okupili oko zgrade vlade, preneo je RTS.

Zahtijevajući ostavku premijera Kurtija, s jarbola na ulazu u zgradu vlade skinuli su zastave plavo-žute boje na kojima je teritorij Kosova, a na njihovo mjesto okačili bijele zastave, pokazujući da se prema njihovom mišljenju Kurti predao prilikom postizanja dogovora u Ohridu. Zatim su aktivirali više dimnih bombi, čime je kraće vrijeme dio i ulaz u zgradu vlade bio obavijen gustim crnim dimom.

Policija je čuvala ulaz u zgradu vlade. Drugih incidenata tijekom prosvjeda nije bilo.

Iako su protiv sporazuma iz Ohrida, unatoč pozivu da se pridruže, oporbene stranke i njihovi aktivisti nisu bili na prosvjedu.

Izvor: n1/ Foto: Tanjug

Izvorni autor: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.