Kaos na ulicama Madrida; policija pendrecima na navijače Atletica, a gradonačelnik strahuje da bi posljedice proslave mogle biti strašne

23.05.2021. 11:32:00

Tisuće navijača Atletico Madrida okupile su se u subotu navečer u centru glavnog grada Španjolske proslavljajući naslov prvaka i nepoštujući propisanu udaljenost od drugih osoba, dok je intervnetna policija nastojala spriječiti prilazak trgu zbog potencijalne eksplozije koronavirusa

Nogometaši Atletica, u čijim redovima su hrvatski igrači Šime Vrsaljko i Ivo Grbić, pobijedili su na gostovanju u Valladolidu s 2:1 i tako došli do prvog naslova prvaka nakon 2014. godine.

U Valladolid, udaljen 210 kilometara, otputovali su iz Madrida brojni navijači crveno-bijelih okupivši se ispred stadiona. Po završetku utakmice probili su policijski kordon nastojeći proslaviti pobjedu s igračima koji su izlazili sa stadiona u autobus. Policija je intervenirala pendrecima rastjerujući euforične navijače.

Slavlje navijača Atletica na ulicama Madrida

Izvor: EPA / Autor: Javier Lopez

Na trgu je bilo raspoređeno 730 policajaca koji su sprečavali još masovnije okupljanje. Gradonačelnik i policija bili su pozvali navijače da ne dolaze na taj trg jer bi mogli dramatično proširiti zarazu koronavirusom.

Madrid je prije godinu dana bio najteže pogođena europska metropola Covidom-19.

Nakon što je 9. svibnja ukinuto izvanredno stanje u zemlji, a time i policijski sat koji je u Madridu bio na snazi od 23 sata do 6 sati ujutro, prošli vikend su se stotine mladih u alkoholiziranom stanju nedolično ponašale u središtu grada, što je izazvalo zgražanje zdravstvenih radnika koji se u lokalnim bolnicama muče kako bi spasili što više života.

U posljednja dva tjedna u Madridu je koronavirus dijagnosticiran kod 225 osoba na 100.000 stanovnika što je iznad prosjeka Španjolske sa 136 slučajeva.

Od izbijanja pandemije u Madridu i okolici je preminulo 15.200 ljudi od koronavirusa.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA / Autor: Cesar Minguela

Izvorni autor: Danijel Starešinčić / Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.