Karlovačka policija testirala kolege na supstance, bilo i pijanih i drogiranih

15.11.2022. 17:53:00

Karlovački su policajci proteklog vikenda prema nalogu svog načelnika testirali psihofizičko stanje svojih kolega pa su ustanovili da su neki od njih pijani te da koriste droge.

Akcija je provedena u tri policijske postaje, onoj u Dugoj Resi, u Ogulinu i u Ozlju.

Tijekom navedenog nenajavljenog nadzora kod troje policijskih službenika utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, dok je kod jednog policajca preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga, izvijestila je karlovačka policija.

Dodali su da je jedan od njih povjerenik jednog policijskog sindikata te je o tome obaviješten i predsjednik tog sindikata.

“Zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, a sukladno Zakonu o policiji, prema policijskim službenicima bit će poduzete daljnje mjere i radnje te će protiv njih biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka”, navode iz policije.

Policajac kod kojeg je preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu, udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.