Karolina Vidović Krišto: Plenkovićeva Vlada sudjelovala u korupciji oko Krš-Pađene

05.11.2020. 19:19:00

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto ustvrdila je u četvrtak da je Vlada Andreja Plenkovića sudjelovala u korupciji u projektu vjetroelektrane Krš-Pađene te najavila da će se žaliti Europskoj komisiji ne uspiju li o tome otvoriti saborsku raspravu.

“Vladina odluka i obrazloženje o odbijanju interpelacije o njihovu radu u vezi vjetroelektrane Krš-Pađene dokaz su da je Vlada Andreja Plenkovića sudjelovala u korupciji u tom projektu, a ovim je činom pokušava sakriti“, ocijenila je Vidović Krišto u izjavi novinarima u Saboru.

Jučer je Plenković u završnom govoru o izvješću Vlade sam rekao da nije njegova Vlada na Staru godinu 2013. godine potpisivala povlaštenu, višu cijenu za vjetroelektranu Krš-Pađene dan prije nego što je stupila na snagu niža cijena. Tom izjavom Plenković je potvrdio kako je svjestan da je taj ugovor štetan za Hrvatsku i onaj tko ga je potpisao počinio je kazneno djelo, ustvrdila je.

Međutim, dodaje, Plenkovićeva Vlada nastavlja sudjelovati u toj korupciji i 2018. godine produljuje iste ugovore bez da prilagodi cijenu novim zakonskim uvjetima. Što se kredita HBOR-a tiče, tu izravnu odgovornost snosi ministar financija Zdravko Marić. Za pretpostaviti je da je, s obzirom na visinu kredita od 600 milijuna kuna, sam Plenković sudjelovao u odobravanju tog iznosa, smatra Vidović Krišto.

I dalje inzistiramo na raspravi o tom pitanju u Saboru, a ako ne uspijemo u tome obratit ćemo se Europskoj komisiji zbog zaštite korupcije na ovako evidentan i brutalan način, najavila je.

“Dok Vlada provodi skandalozni Ovršni zakon, dok ljudi masovno ostaju bez posla, Plenković štiti SDP-ovski, HDZ-ovski i HNS-ovski lopovluk u iznosu od 2,2 milijarde kuna. Borba za vladavinu prava je borba za europsku, civiliziranu i bogatu Hrvatsku”, poručila je Vidović Krišto. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.