Katar je najneučinkovitiji domačin Svijetskih nogometnih prvenstava u povijesti!

26.11.2022. 11:38:00

Sva apsurdnost dodijele domačinstva i organizacije Svijetskog nogometnog prvenstva   Kataru dobila je svoju potvrdu i u sportskom smislu.
Naime, Katar je već nakon drugog kola razigravanja po skupinama ostao bez izgleda za plasman u slijedeći krug natjecanja, pa bi se slobodno moglo reći da je već ispao sa SP-a.

Remijem Nizozemske i Ekvadora (1:1) na Svjetskom prvenstvu domaćin Katar izgubio je sve teoretske izglede za plasman u drugi krug, čak i prije odigravanja te posljednje utakmice u grupni.

Da nije domaćin, reprezentacija Katara vjerovatno ne bi tako skoro izborila nastup na Svjetskom prvenstvu, a i nakon prve dvije utakmice pokazali su da nisu dorasli natjecanju ovakvog ranga.

Od Ekvadora su izgubili 2:0, a od Senegala uz tek nešto bolju igru 3:1. Nakon dva kola grupe A Katar je dakle na nula bodova, Senegal na tri, a Nizozemska i Ekvador na po četiri.

Drugim riječima, Katar je već sada ispao iz svih kombinacija za plasman u drugi krug. To je drugi put u povijesti da domačin Svijetskog prvenstva ispada već u grupi, a prvi put u povijesti da je domaćin Svjetskog prvenstva izgubio sve izglede za daljnji plasman već nakon dva kola!

Prvi put da domačin nije prošao grupnu fazu natjecanja se dogodilo 2010. u JAR-u.
Što se tiće rezultata, tada je JAR ispao osvojivši 4 boda u skupini, ali taj negativni rekord, unatoć uloženih 200 milijardi $ u organizaciju Katar će srušiti bez obzira kako završi njihova treća utakmica obzirom su obadvije dosadašnje tekme izgubili, pa će i službeno postati najneučinkovitiji domačin Svijetskih prvenstava u povijesti.
Zaključno "Nije u šoldima sve"!

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.