Kći uhićenog vlasnika teretane: "Nadam se da će ga sutra pustiti. Jutros sam došla podržati svog oca, te i dalje stojim iza toga"

01.02.2021. 18:06:00

Burno jutro na zagrebačkoj Trešnjevci. Nakon što je otvorio teretanu, protivno odluci Stožera civilne zaštite, 51-godišnji vlasnik Andrija Klarić je priveden. Nakon ispitivanja bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Terete ga za širenje i prenošenje zaraznih bolesti, za što mu, ako se dokaže krivnja, prijeti i do tri godine zatvora. Podsjećamo, teretane su zatvorene 28. studenog prošle godine. Andrija Klarić, vlasnik teretane poručio je da unatoč svemu neće zatvoriti teretanu. Isto je poručila i Duga Klarić, kći vlasnika teretane. 

"Rekli su nam da smo dobili kaznu, ali da možemo ostati otvoreni danas, tako da ostajemo otvoreni danas", izjavila je. "Malo sam iznenađena jer ima više policijskih automobila nego vjezbača u teretani, ali eto, očito smo opasni", izjavila je ujutro.

Slučaj je komentirao šef Nacionalnog kriznog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Postoje situacije u kojima se mora pribjeći sankcioniranju ponašanja koja su rizična za širenje zaraze. Znate kad bi svatko za sebe odlučivao kada će otvarati u epidemiji, koje će epidemiološke mjere on sam odrediti, onda vjerojatno ne bi bilo potrebe za specijalizacijama poput profesora Capaka kao epidemiologa ili imunologa ili infektologa", rekao je Božinović.

Andrija Klarić u večernjim će satima biti predan pritvorskom nadzorniku. Danas neće pred državnog odvjetnika - kako je sada plan pred njega će sutra u ranim jutarnjim satima s obzirom da procedura mora biti obavljena unutar 24 sata od kad je osoba privedena.

Postoje dvije mogućnosti, moguće je da Klariću bude određen istražni zatvor ili da mu bude izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti ili mjera zabrane prilaska zgradi. Ispred teretane okupilo se nekoliko ljudi koji su došli dati podršku.

Petra Barbarić bila je jutros u teretani kada je stigla policija. "Znamo koja je odluka Stožera, ali se s njom ne slažem. Ja sam došla vježbati u 9 ujutro, moj suprug u 6. Vidjeli smo što se događa vani, interventna policija je ušla u teretanu, onda su nas legitimirali. Svjesna sam da mogu dobiti kaznu, ali vrijeme je da se pobunimo, jer su mjere donesene na nekim krivim postulatima. Ovo je moja buna", izjavila je. 

Duga Klarić nije se čula s ocem jer nema mobitel. "Nadam se da će to biti samo jedna noć iza rešetaka i da će ga sutra pustiti. Ja sam jutros došla podržati svog oca, te i dalje stojim iza toga. Podržavam ga. Ne znam jesam li dobila kaznu, o tome nemam nikakvu informaciju. Vidjet ćemo što slijedi. Ne znamo još ništa o mogućim kaznama", kazala je. 

Uhićen vlasnik teretane

Vlasnika teretane Quantum Premium Gym, privedenog zbog otvaranja tog objekta unatoč zabrani rada, policija tereti za širenje i prenošenje zarazne bolesti te će ga predveče predati pritvorskom nadzorniku.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.