KEK UOČI SUDARA S VATRENIMA: ‘Hrvatska nema napadaća? Nisam primjetio!‘

06.09.2021. 20:15:00

Čolak, Kramarić, Livaja... O njima zaista ne treba trošiti riječi. Ali, i mi imamo svoje kvalitete.

Nakon pet odigranih utakmica u kvalifikacijskoj skupini H za odlazak na Svjetsko prvenstvo Slovenija ima dvije pobjede, remi i dva poraza. Jedna pobjeda je ostvarena na samom početku i to protiv Hrvatske na domaćem terenu (1:0).

Ovog utorka (od 20:45 sati) slovenski nogometaši će gostovati na Poljudu kod Hrvatske, a prije susreta, na službenoj konferenciji za novinare, Matjaž Kek je govorio:

„Znamo tko je favorit u ovom susretu i toga smo svjesni. Sportski je da mi očekujemo pozitivan rezultat i nadamo se tome. Sigurno nećemo podići ruke u vis i predati se. U susretu moramo biti odlučni i hrabri. Naša pobjeda na startu? Ova utakmica nema nikakve veze s onom u Ljubljani. Ovo su novi sastavi, ali isto tako vjerujem da će Slovenija odigrati dobru utakmicu“, rekao je Kek i nastavio o suparniku:

„Vi Hrvati niste nikada zadovoljni, a ja bih čestitao svom kolegi Daliću. Napravio je tihu smjenu, igrate bez Modrića, a ostvarujete i dalje jako dobre rezultate. Ali, ne bih previše pričao o Hrvatskoj, tu smo kako bi razmišljali o sebi. Mi definitivno moramo napraviti više od maksimuma kako bi došli do pozitivnog rezultata“.

Ipak, Keka su pitanja ponovno vratila na Hrvatsku.

„Modrića je sigurno teško zamijeniti, ali za to će raditi cijela momčad. Hrvatska nema napadača? KramarićČolakLivaja… Mogao bih do sutra nabrajati. To nije kvaliteta? No, Slovenija također ima kvalitetu. Ovo je susjedski derbi koji uvijek donosi tenzije. I neka ih bude, tim bolje, ali onih sportskih tenzija. Na Poljudu, pred brojnim navijačima, želim pravu našu predstavu. Igramo za svoju zemlju, za naš dres i grb i želimo dati sve od sebe“.

Jedan od najjačih aduta Slovenije svakako je prvi vratar Jan Oblak koji je uoči susreta rekao:

„Hrvatska je u prednosti zbog brojnih igrača koje ima i koji su navikli igrati u ovakvom žestokom ritmu i ovako teške utakmice. Dakle, mi se uopće ne pouzdamo u to da je Hrvatska prethodnih dana imala teška dva gostovanja. Naš suparnik je ispunjen igračima koji su na top razini“.

 

Izvor: sportske.hr/Foto: Screenshot

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.