Kijev: Rusi su pogodili rodilište u Hersonu, srećom nema žrtava; cijela Odesa ostala bez struje....

10.12.2022. 17:17:00

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u svoj 290. dan. Zima i teški vremenski uvjeti zadnjih tjedana usporavaju veća napredovanja obje strane. Sirene za zračnu uzbunu nastavljaju se oglašavati po Ukrajini, prenosi 24sata.

Situacija je teška...

Ruske snage uništile su grad Bahmut, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. 

.- Situacija na bojištu i dalje je jako teška. Nema mjesta u državi koje nije oštećeno u napadima - rekao je u obraćanju Zelenski.

Slaba posjeta

U bugarskoj Sofiji danas je održan, sudeći po fotografijama, manji skup podrške Rusiji.

Srećom bez žrtava

Rusi su u oslobođenom Hersonu prilikom granatiranja pogodili rodilište, piše ukrajinska Pravda.

- Zgrada je oštećena, ali nema žrtava među medicinskim osobljem, pacijentima i djecom - kaže Kiril Timošenko iz ureda predsjednika Zelenskog.

NOVI VELIKI NAPAD

Rusi dronovima napali elektroenergetsku mrežu u ukrajinskoj Odesi

Sva infrastruktura, osim ključne, u lučkom gradu Odesi na jugu Ukrajine ostala je bez struje nakon što je Rusija upotrijebila bespilotne letjelice za udar na energetska postrojenja, objavili su lokalni dužnosnici u subotu, a nestankom struje pogođen je i velik dio okolne regije.

"Zbog razmjera štete svi potrošači u Odesi osim ključne infrastrukture isključeni su iz mreže", napisao je gradonačelnik Odese Genadij Truhanov na Facebooku.

Odesa, najveći ukrajinski lučki grad, imala je više od milijun stanovnika prije ruske invazije 24. veljače. (hina)

LUKAŠENKO POPUŠTA?

Bjelorusija će dopustiti tranzit ukrajinskog žita prema Litvi

Belorusija je u petak rekla UN-u da će pristati, bez ikakvih uvjeta, na tranzit ukrajinskog žita preko svojeg teritorija kako bi ga se moglo izvoziti preko litavskih luka, rekao je glasnogovornik UN-a.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres sastao se u petak u New Yorku sa zamjenikom bjeloruskog ministra vanjskih poslova Jurijem Ambrazevičem, rekao je glasnogovornik Stephane Dujarric nakon sastanka.

Ambrazevič je također "ponovio zahtjeve svoje vlade da mogu izvoziti vlastita gnojiva, koja su trenutačno pod sankcijama", rekao je. (hina)

'TOPOVSKO MESO'

'U Bahmutu su ljudi za Putina samo meso. Umiru kao na traci'

U bahmutskoj klaonici moramo uništiti ukrajinsku vojsku, rekao je Jevgenij Prigožin, zloglasni šef ruske privatne vojske Wagner čiji su plaćenici izloženi žestokom pokolju kraj tog ukrajinskog grada. Ukrajinska vojska se od ljeta grčevito bori za svaki metar zemlje koju Rusi žele preoteti.

Izvor: 24sata/Foto:pravda.com.ua

Izvorni autor: 24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.