Kijev tvrdi da Rusi nisu zauzeli Soledar: Naš jedinice su tamo!

13.01.2023. 16:49:00

KRVAVA BITKA

Rusko ministarstvo obrane u petak je priopćilo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad rudarskim gradom Soledarom u istočnoj Ukrajini, što bi bio prvi veći uspjeh Rusije na bojnom polju nakon pola godine...

Glasnogovornik ukrajinskih snaga na istoku zemlje zanijekao je u petak da su ruske snage zauzele Soledar, istaknuvši da se ukrajinske snage još uvijek bore u tom gradu, prenosi 24sata.

"Tamo su naše jedinice, grad nije pod ruskom kontrolom", kazao je telefonski Reutersu glasnogovornik Serhij Čerevatji.

Rusko ministarstvo obrane u petak je priopćilo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad rudarskim gradom Soledarom u istočnoj Ukrajini, što bi bio prvi veći uspjeh Rusije na bojnom polju nakon pola godine vojnih neuspjeha protiv ukrajinskih snaga.

Ruske snage zauzele su grad za koji su se dugo vodile teške borbe u četvrtak navečer, priopćilo je rusko ministarstvo.

Dodaje se da taj uspjeh omogućava presijecanje ukrajinskih opskrbnih ruta prema većem gradu Bahmutu na jugozapadu i okruživanje preostalih ukrajinskih snaga u tom gradu.

Obje strane pretrpjele su velike gubitke u borbi za kontrolu nad gradićem poznatim po rudnicima soli.

Izvor: 24sata/Foto:Twitter

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.