Kod njega pronašli upaljače: Zapalio suho raslinje i masline

30.03.2020. 14:10:00

Protiv 37-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Pod kriminalističkim istraživanjem je 37-godišnji muškarac kojeg policija sumnjiči da je  doveo u opasnost život i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom. Namjerno je zapalio požar u Zadru kojeg su na sreću, brzo ugasili vatrogasci, a policajci su ga uhitili. Znaju ga od ranije.  

- Naime, 37-godišnjaka se sumnjiči da je u petak oko 18 sati u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru, namjerno izazvao požar na otvorenom prostoru, kojom prilikom je izgorjelo suho raslinje, suha trava te su djelomično nagorjela tri  stabla masline. Požar su ugasili vatrogasci, a na mjestu događaja je izvršen očevid - kaže Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije te dodaje da su ga uhitili brzo nakon dojave, već u 18,20 sati.

- Uhitili su ga u neposrednoj blizini požara te priveli u prostorije policije. Kod njega su pronađena dva upaljača, mala sjekira, džepni nožić, škare i drugi predmeti. Protiv 37-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a isto tako je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - kaže Grbin. Oružje se odnosi na nožić i sjekiru.

Muškarac je od ranije poznat policiji jer je 2010. i 2011. godine zapalio sijeno i štalu u obližnjem polju.

Namjerno zapalili auto

Nešto prije jedan sat u nedjelju policija je dobila dojavu da je u Ulici Jerolima Mirkovića u Zadru izbio požar na vozilu. Ugasili su ga zadarski vatrogasci.

- Požar je izbio na vozilu marke Fiat Punto zadarskih registracijskih oznaka, kojeg koristi 38-godišnjak, a požar su ugasili vatrogasci - kaže Ivana Grbin, glasnogovornica policije u Zadru. Na mjestu događaja obavili su očevid, kojim su utvrdili da je požar na vozilu namjerno izazvan. Tom je prilikom oštećena i fasada na kući sa više stanova.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, u sklopu kojeg su u prostorije policije privedene dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem - kažu u zadarskoj policiji.
Riječ je starijem autu, a policija istražuje da li ga je zapalio čovjek koji ga koristi.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/vatrogasci

Izvorni autor: Rozeta Bogeljić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.