Kolinda rođendan dočekala u ratnom Kijevu, pod ruskim raketama: Probudio me zvuk dobro poznat nama Hrvatima

29.04.2023. 19:25:00

Netko ih je namjerno izabrao, ciljao i ubio. I taj netko za to mora odgovarati, piše bivša predsjednica o djeci, ženama i muškarcima koje je u Umanu ubio ruski projektil

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj 55. rođendan dočekala je u ratnom Kijevu. U objavi je opisala dramatične događaje u kojima je sudjelovala u petak, dan prije svog rođendana.

U petak ujutro probudile su ju sirene za uzbunu od zračne opasnosti. I ona je tada prolazila kroz ono, što je, Ukrajincima, na žalost, u proteklih 14 mjeseci postao praktički svakodnevni strah tijekom ruske invazije na njihovu zemlju.

 

“Netko za to mora odgovarati”

 

“Samo 20-ak sati prije nego što ću postati jednu godinu mudrijom, probudio nas je zvuk tako dobro poznat Hrvatima moje generacije, zavijanje sirene za uzbunu od zračne opasnosti koje je paralo ranu kijevsku zoru.

Dok sam mračnim hodnicima pronalazila put u sigurnost skloništa, života, budućnosti, nade i snova djece, žena i muškaraca koji su živjeli na ulazu broj jedne zgrade u Komarovoj ulici u Umanu raspršio je ruski projektil.

Ne, nisu imali nesreću živjeti na toj adresi. Netko ih je namjerno izabrao, ciljao i ubio. I taj netko za to mora odgovarati”, napisala je bivša predsjednica.

 

 

Kako je provodila vrijeme u hrvatskim skloništima

 

Prijetila se svog vremena u hrvatskim skloništima.

“Sjećam se koliko sam cijenila život dok sam provodila vrijeme u hrvatskim skloništima. Ali tako brzo zaboravljamo…

Život ovdje, ai na toliko mnogo mjesta diljem svijeta, svjedoči tome koliko često sve čime smo blagoslovljeni uzimamo zdravo za gotovo.

O tome koliko jedni druge uzimamo zdravo za gotovo. O tome koliko mir uzimamo zdravo za gotovo”, napisala je Kolinda Grabar-Kitarović.

 

“Naučila sam što to znači stajati sama”

 

Na kraju objave zahvalila se svojim fanovima i pratiteljima.

“Budući da sam svjedočila tome što jesam u proteklih nekoliko dana, dopustit ću si dozu patetike i svima vama uputiti svoje rođendanske želje: Život je uistinu dragocjen.

Cijenite ga i poštujte. I svoj vlastiti i tuđe živote. I ako sam išta naučila u ovih proteklih 55 godina, naučila sam što to znači stajati sama.

I kolika je ogromna razlika kad stojimo zajedno. Hvala svima vama koji ste uvijek stajali uz mene. I ja ću uvijek stajati s vama”, zaključila je bivša predsjednica.

Izvor: novilist.hr/Foto: facrbook Kolinda Grabar Kitarović

Izvorni autor: Portal Novi list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.