Kome su namijenjena ‘vješala za Pupovca’?

06.09.2021. 12:00:00

…Kada mainstream odluči objaviti „vješala za Pupovca“ u Gospiću, onda to i nije neka velika vijest, ali postavlja se ključno analitičko pitanje kome ta vijest od koje mediji naprave bombu, šteti ili koristi? Kome su namijenjena „vješala za Pupovca“?…

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Obmanjivanje javnosti histeričnim nastupima u javnom životu u režiji domoljubnog dueta Karolina-Vrkljan se nastavlja, a insinuacije, neprovjerene vijesti i okretanje pile naopako, polako ali sigurno ulazi u anale ljudske gluposti i političke nekorektnosti.

Takav oblik populističko-navijačkog senzacionalizma stvaranog uz ogromnu želju za publicitetom i samoisticanjem, čini se pada na plodno tlo, ali tek kod pet posto onog čitateljstva koje ne čita baš ništa drugo osim svoje heroine Karoline. A imaju gdje čitati, jer neki portali koji su u principu mainstream, barem za demokršćanski korpus potencijalnih glasača, objavljuju Karolinu i Vrkljana ako treba i dva puta dnevno.

Čitamo uvijek jedno te isto, kao nastavak propale „Škorijade“! Napaćen i opljačkan hrvatski narod, sirotinja, prevareni Hrvati, srpsko-hrvatska urota, Pupovac i Plenković kao blizanci, korupcija do neba, mainstream mediji pod kontrolom vladajuće kaste, Plenković je doveden da uništi Hrvatsku, Plenković vodi Hrvatsku u Beograd i td. i td.

Najnovija je dosjetka pisati otvorena pisma Plenkoviću, kako bi se skrenula pozornost na sebe i kako bi se nesuvisli tekst učinio jačim, hrabrijim, domoljubnijim, pismenijim, pametnijim! S druge strane, kada se optužuje HDZ i njihova vrhuška da kontroliraju medije, postavlja se logično pitanje kako to da ne kontroliraju istupe Karoline i Vrkljana?

Meni se čini da je pravi odgovor na ovo retoričko pitanje jednostavan? Medijima su vrlo često potrebne i notorne gluposti, kako bi se shvatilo tko je zapravo glup, a tko pametan, tko ruši, a tko razgrađuje, tko je konstruktivan, a tko destruktivan? Jednom riječju, tko je tko u ovom odnosu političkih snaga kakvom danas svjedočimo u svim ispitivanjima javnog mnijenja?

HDZ je na stabilnih 30%, a Karolina-Vrkljan nisu ni rangirani, a htjeli bi biti?

Pa evo novog histeričnog nasrtaja s glavnim naglascima iz beskrajnog copy-paste modusa operandi:

“U Hrvatskoj se medijski konstantno kreiraju događaji kojima se pridaje nerazmjerna važnost, a te napuhane i ponekad u potpunosti izmišljene slučajeve većina medija prikazuju na gotovo identičan način. Prosječni građanin ima dojam kao da postoji zajedničko uredništvo svih mainstream medija, kao nekakav centralni uređivački komitet.

Tako grafit na zadnjoj banderi u Gospiću dobije veću važnost nego vijest da u zdravstvu ponovno fali 3 milijarde kuna, ili da je ministar Marić ponovno dodijelio kredit HBOR-a na netransparentan način, s visokom mogućnošću da je u pitanju i korupcija. Ali te životno važne teme, to jest pitanje poštivanja zakona od strane najviših državnih dužnosnika, medijima nisu bitni.

Hrvatski mediji imaju jedan fetiš, on se zove tražiti „genetsku grešku u Hrvatu“. Jer, ako se negdje pojavi grafit onda po našim medijima ne treba utvrditi tko ga je napisao ili zaslužuje li uopće javni spomen. Za pojedine medije odgovor je uvijek isti, a on se zove: Hrvati su nacionalisti i ugrožavaju slabije. Ponekad je ugrožen Pupovac, ponekad, Mesić, Ponekad Račan, ponekad Sanader ili Plenković“. (završen citat KVK).

S obzirom da je Karolina Vidović Krišto bila ugledna urednica na HRT-u Gorana Radmana, posljednjeg Titovog štafetonosca i produžene ruke Milanovića, Mesića, Josipovića, Manolića, Perkovića i još mnogih „hrvatskih poštenjaka“, ona sigurno zna kako funkcionira uređivačka politika mainstreama? Ono što se ne zna, ali saznat će se, jest pitanje kako je ovakva kolosalna domoljupka kakva je Karolina, mogla uopće dobiti posao na toj i takvoj televiziji i zašto je pristala biti Radmanov domoljubni smokvin list? Ili je bila najvažnija plaća od cca. 14 000 kn?

Kada mainstream odluči objaviti „vješala za Pupovca“ u Gospiću, onda to i nije neka velika vijest, ali postavlja se ključno analitičko pitanje kome ta vijest, od koje mediji naprave bombu, šteti ili koristi? Kome su namijenjena „vješala za Pupovca“? I malom djetetu je jasno k’o bijeli dan da takva vijest šteti najviše Andreju Plenkoviću i on bi sigurno bio najsretniji da se nikada nije dogodio niti grafit, niti medijska hajka oko toga? Kako to onda Plenković kontrolira mainstream medije, ako tim činidbama sam sebi čini veliku štetu? To može raditi samo čisti idiot-samoubojica, što Andrej Plenković zasigurno nije! Zatim se postavlja nastavno, logično pitanje, tko je autor grafita na kojemu se vješa Plenkovićevog koalicijskog partnera, a zapravo se vješa Plenkovića, baš zbog tog partnera i koalicije s njim? Nema autora, niti će ga ikada biti! Bilo je važno naštetiti HDZ-u i to je i učinjeno, a lijevo i desno postoji hrpetina potencijalnih počinitelja ovog „zlodjela“. Možda upravo Pupovac ovakvim dosjetkama sam sebi puca u koljeno? Kako to onda HDZ kontrolira medije koji im nanose ogromnu štetu i daju Karolini štofa da tu štetu multiplicira i eventualno kapitalizira u svoju korist?

„Evo nekoliko primjera tog medijskog izluđivanja hrvatske javnosti“- primjećuje Karolina:
– grafit u Gospiću prije dva dana,
– verbalno dovikivanje na Banovini u prosincu prošle godine,
– svastika na stadionu Poljud i
– bomba na Mirogoju 2000. godine.
Tko zapravo izluđuje hrvatsku javnost s ovakvim bombastičnim senzacionalizmom i nije li i sama Karolina dio te ujdurme kada na ovako dramatičan način za sve krivi Plenkovića i medijski ga „vješa“ otvorenim pismima već po ne znam koji put? Ali o čemu bi uopće pisali Karolina i Vrkljan da nema žutog senzacionalizma? Naravno, pisali bi o opljačkanom, siromašnom i bijednom hrvatskom narodu kojega je zatukao nitko drugi nego Andrej Plenković, kao da je povijest Hrvatske počela i završava s njim?

Svojevremeno, kada smo prosvjedovali ili bolje rečeno kada smo rušili Radmanovu javnu televiziju i Mirjanu Rakić događao se narod. Ali ne jadni, bijedni i siromašni, nego pametni, ponosni i hrabri narod! Narod ne voli kada ih se smješta u poziciju materijalne i intelektualne bijede! Desetine tisuća ljudi okupljalo se na više prosvjeda, a kroz šator u Savskoj 66 prošlo je za 505 dana više od stotine tisuća nezadovoljnika. Služile su se svete mise na otvorenom o Božiću i blagdanima , a na dnevnoj bazi se molila krunica za Hrvatsku i promovirala se ideja 100% za Hrvatsku. Danas toga nema! To ne znači da u Hrvatskoj ne postoji sirotinja, ali isto tako ne znači da ne postoje i neradnici koji će uvijek biti nezadovoljni. I jedna i druga kategorija postoje u svim državama svijeta i postojat će do kraja vijeka.

Kada prvi put Karolina i Vrkljan budu ozbiljni i uvjerljivi i kada prvi put na ulice Zagreba i Hrvatske izvedu barem 10 000 prosvjednika, počet ću vjerovati da imaju pravo i da govore istinu? Do tada, to je samo njihova istina usmjerena na rušenje, a ne na građenje, usmjerena na otimanje birača HDZ-a, koji unatoč svemu u nizu anketa i ispitivanja javnog mnijenja dominira hrvatskom političkom scenom. Što više Škora, Karolina i Vrkljana, HDZ će biti sve jači i jači!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.