Komemoracija za ubijene u Lovasu prvi put bez nazočnosti mještana

21.03.2020. 16:54:00

U povodu 22. obljetnice pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu, izaslanstvo općinskih vlasti i pogranične općine na vukovarskom području položilo je u subotu vijenac kod spomen-obilježja masovne grobnice, a po prvi put je zbog mjera sprečavanja koronavirusa izostala nazočnost mještana.

Molitvu za ubijene i nestale molio je lovaski župnik Marin Putilin koji će navečer u župnoj crkvi služiti i misu zadušnicu, bez nazočnosti vjernika.

Općinske vlasti pozvale su mještane Lovasa da večeras upale lampione u svojim dvorištima i na taj način odaju počast i prisjete se 67 žrtava srpske agresije ekshumiranih iz masovne i pojedinačnih grobnih mjesta, a pokopanih na današnji dan 1998.

Tradicionalno se na današnji dan u Lovasu održavala i pobožnost križnog puta čije su postaje bila mjesta stradanja Lovašana u agresiji i okupaciji mjesta, ali je zbog koronavirusa i to je izostalo. (Hina)

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.