KOMENTAR: Koju igru igraju Putin i Kadirov?

24.09.2022. 18:56:00

Čečenski vođa Ramzan Kadirov javno je istupio protiv mobilizacije u Rusiji i na taj način se suprotstavio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Kao i kod svakog geopolitičkog sukoba, tako i kod ovog Rusko-Ukrajinskog rata, velik broj dezinformacija preplavi medijski prostor i obiđe svijet. Razne neprofitne novinske organizacije   usmjerene su  na borbu protiv dezinformacija i lažnih informacija o ratu u Ukrajini. 

U nadi   što vjerodostojnijeg  informiranja  o ratnim zbivanjima u Ukrajini  stupili smo u kontakt sa nekolicinom osoba, koji zbog svoje osobne sigurnosti žele ostati anonimni, a koji nam pribavljaju  i dostavljaju necenzurirane  podatke sa terena.

Shodno tome, od naših  neovisnih izvora iz Ukrajine zaprimili smo        komentar na temu ruske mobilizacije i Kadirovog protivljenja istoj kojiu ne možete pročitati niti u jednom mediju,   a   isti vam prenosimo u cijelosti:

 

 "Šef" Čečenije Ramzan Kadirov javno je istupio protiv mobilizacije rezervista u Rusiji. I svi mediji komentiraju, "iznenađeni i šokirani".

Ponudio je poslati na crte bojišnice sigurnosne snage ruske federacije, čije je osoblje pod vladavinom Vladimira Putina bilo nevjerojatno napuhano.

Zapravo se kažu "suprotstavio" diktatoru. O tome u svom blogu piše ruski politički strateg Stanislav Belkovski . Trećeg dana mobilizacije Kadirov je dao vrlo hrabar prijedlog.

On želi poslati na ukrajinske frontove umjesto rezervista 50% svih ruskih snaga sigurnosti - oko 2,5 milijuna ljudi.

" Uništit će svaku zapadnu vojsku. I neće biti potrebe za rezervom ", rekao je šef Čečenije. Pozvao je vodstvo struktura vlasti Ruske Federacije da počne "optimizirati proces rada" kako bi podređene poslalo u rat.

Belkovski takav prijedlog smatra protestom osobno Putinu. " Kadyrov je dobro svjestan koliko je odluka o (djelomičnoj) mobilizaciji politički pogrešna/nepopularna. I stoga se suptilno i elegantno suprotstavlja, u smislu osporavanja linije V.V. Putina ", napisao je politički strateg. Podsjetio je da je Kadirov odbio provesti mobilizaciju na teritoriju svoje republike dan nakon početka mobilizacije.

Iz navedenog, vidljivo je da "ruski politički strateg" ili nema pojma o strategiji ili puše u isti rog sa Putinom i Kadirovim.

Ovakav prijedlog je, sa sigurnošću tvrdim, dogovor Putina i Kadirova kako postići dvostruku korist glumeći "pravičnost"

Prva korist je narodu prikazati "brigu" o njemu i želju da što manje običnih ljudi ide na crtu bojišnice "kada već imamo dovoljno" snaga sigurnosti. Evo, spašavamo vas od slanja u rat.

Druga korist je eliminiranje opasnih kadrova iz službi sigurnosti rusije, koji nisu skloni politici Putina i koji kroz razne frakcije unutar Policije, Službi sigurnosti, Nacionalne garde i svih drugih u sustavu predstavljaju potencijalnu opasnost od pobune i rušenja Putina.

Njihovim selektivnim odabirom i slanjem na crtu bojišnice, nemojte misliti da bi se broj onih u sustavu smanjio, sva upražnjena mjesta bi istog trenutka popunili odani Putinovci, vjerujem većinom "Kadirovci" koji nakon glumatanja u ratu nastoje pomoći tiraninu da opstane na vlasti. Jer njegovim padom, padaju i oni.

Ovaj "stručni strateg" ili iz osobne naivnosti ili ciljano hvali Kadirova, koji kao "ima hrabrosti" suprotstaviti se Putinu i načinu mobilizacije.

Takve priče su razine VI b razreda osnovne škole.“

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.