Kopić preuzeo, Barišić poručio: Rezultati su katastrofalni, a s Kekom nismo imali kontakta...

02.12.2021. 12:31:00

OGLASILI SE U MAKSIMIRU

Videosignal uživo nije smio ići jer su tako odlučili u Maksimirskoj 128, ne dajući konkretno objašnjenje. Damir Krznar može birati radno mjesto u Dinamu nakon ostavke, a razgovarali bi i da je nije podnio

Mandat Damira Krznara u Dinamu trajao je 262 dana, otkako su ga iznenada ustoličili tri dana prije uzvratne utakmice protiv Tottenhama u Europskoj ligi zbog osuđujuće pravomoćne presude Zoranu Mamiću do ispadanja od Rijeke u četvrtfinalu Kupa.

Dinamo je nakon Krznarove odluke o ostavci pozvao medije na izvanrednu konferenciju za medije ovaj četvrtak u 11 sati u Maksimiru, na kojoj se pojavio dosadašnji voditelj omladinske škole Željko Kopić kao privremeni trener, vjerojatno (barem) do kraja polusezone, a uz njega i predsjednik Mirko Barišić.

Zanimljivo je kako su iz Dinama poručili kako videoprijenos pressice, usprkos velikom interesu javnosti - nije dozvoljen! Neće ni klub prenositi obraćanje medijima na društvenim mrežama, već dati kompletnu snimku poslije, a isto smiju i drugi mediji.

Zagreb: Željko Kopić predstavljen kao privremeni trener GNK Dinamo nakon odlaska Damira Krznara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Neslužbeno iz Dinama nisu mogli dati konkretan odgovor zašto su tako odlučili. Poslali smo i službeni upit u klub, odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

- Naš dosadašnji trener je dao ostavku na dužnost prve momčadi Dinama. Uprava je odmah reagirala i ostavku uvažila, on nam je potvrdio da nikakvih promjena neće biti, pa smo za ovaj period od nepunih mjesec dana imenovala Željka Kopića kao trenera prve momčadi. Mi i dalje mislimo sve najbolje o Damiru Krznaru koji nije uspio u rezultatima. Taj pad krivulje postao je strmoglavo padati u zadnjih mjesec dana, i takav čestit čovjek je kao moralni čin podnio ostavku. Vjerujemo da će to biti pozitivan šok za igrače, a on je bio vrlo uspješan u periodu od osam mjeseci, osvojio duplu krunu, igrao četvrtfinale Europske lige. Damir Krznar ima izbor, mi ga želimo u našem sustavu i dalje, a na kojem radnom mjestu, to ćemo vidjeti. Sve ovisi samo o njemu - rekao je Mirko Barišić.

Kopić je najoptimalnije rješenje

- Željko Kopić iza sebe ima odlične rezultate kao trener, i ovo je za nas najoptimalnije rješenje. Hvala i Željku što je prihvatio ovaj poziv, a svi vjerujemo kako će naš brod prema dalje ići dobrim putem. Mi smo imali strateški nogometni cilj. Osvojiti duplu krunu i igrati u Europi, to smo lani ostvarili. Nažalost, osvajanje Kupa nećemo ostvariti ove sezone. Europa? I ona je za nas važna, pogotovo s financijskog aspekta, samo je pitanje u kojem ćemo natjecanju igrati na proljeće. Vjerujem da ćemo i na proljeće biti uspješni u Europi - priča Mirko Barišić, pa dodaje:

- Prvenstvo je naš glavni cilj, nadamo se da će Željko Kopić do kraja jeseni pozitivno riješiti četiri domaće utakmice, da ćemo osvajati bodove, to je od velike važnosti za Dinamo. Mi smo lani imali jednu od najuspješnijih sezona u povijesti, ove godine igre i nisu bile toliko loše, ali rezultati su bili malo neočekivani, pa čak i katastrofalni. Vjerujem da ćemo s uspjehom jurišati na titulu, osvojiti taj naslov koji će nam ponovo omogućiti kvalifikacije za Ligu prvaka.

Zagreb: Željko Kopić predstavljen kao privremeni trener GNK Dinamo nakon odlaska Damira Krznara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Kek? Nismo bili okupirani promjenom

Već se piše o Anti Čačiću, Matjažu Keku... 

- Ne pregovaramo ni s kim. Naš trener je podnio neopozivu ostavku, a da nije... Mi stvarno nismo bili okupirani tom temom smjene trenera, nikakvih kontakata i planova za novog trenera, pa i o imenima koji su izašla u medije nije bilo. Uprava kluba? Uprava i čelništvo uvijek snose odgovornost za sve djelatnosti i akcije koje se događaju u klubu. Pet stožernih igrača koji su prodani je veliki problem, trener je imao svoju zadaću, ali mislimo da je kvaliteta našeg kadra takva da ona nije u skladu s rezultatima. I tu je Krznar vidio da je potrebna smjena u nadi da će biti bolje. 

Riječ je dobio i Željko Kopić.

- U godinu i pol dana sam dio Dinamove obitelji na poziciji voditelja omladinske škole, tu smo napravili puno, pomake u infrastrukturi i resurima za rad naših mladih igrača. Veliki broj naših juniora igra za B momčad, a raritet je kako se od 12 natjecateljskih ekipa, njih čak 10 nalazi na prvom mjestu, to me čini jako zadovoljnim - poručio je Željko Kopić, pa nastavio:

- Svi smo čvrsto stajali iza Damira, svi smo vjerovali da će Dinamo rezultatski biti na višoj razini. Kao djelatnik kluba, netko tko živi za klub, sam se stavio na raspolaganje i dogovorili smo se da ću tu biti do kraja polusezone. Zajedno s momčadi i stručnim stožerom da ostvarimo rezultate kakve priželjkuju svi navijači i zaposlenici kluba. Danas će trening odraditi Alen Peternac, on će ostati dio stožera, a sve ostale detalje ćemo naknadno izvijestiti.

Zagreb: Željko Kopić predstavljen kao privremeni trener GNK Dinamo nakon odlaska Damira Krznara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Maksimalno sam radio u interesu Hajduka

- Svi oni koji su pratili moj razvojni put i moju trenersku karijeru znaju da mi nije bilo previše lagano, da sam prolazio kroz dosta zahtjevnih situacija. Ne stavljam sebe ni ambiciju u prvi plan, napravit ću sve u interesu Dinama. Hajduk? Svi znaju da sam bio trener u Splitu, da sam maksimalno radio u interesu Hajduka, u jednom periodu imao jako kvalitetne rezultate. Vjerujem da će u nedjelju biti kvalitetna utakmica - poručio je Kopić, pa dodao:

- Ja sam s Damirom svkadnevno bio u kontaktu, puno smo komunicirali. Od nogometne škole preko B momčadi i prve ekipe. Upoznat sam s puno stvari, ali drugačije je kada uđete u svlačionicu, osjetite igrače. Neke promjene? Dozvolite mi malo vremena da detaljnije osjetim situaciju, pa ćemo onda o tome više razgovarati.

Želimo izvući ovo na najbolji način

Koji je Kopićev cilj?

- Klupa Dinama je zanimljiva svakome, sva imena koja se spominju u medijima su etablirani treneri, zaslužuju poštovanje i respekt. Moj je cilj imati dobre rezultate, želimo zajedničkim snagama ovo do zime izvući na najbolji način, a onda će uprava dobiti dovoljno vremena da razmotri sve opcije, povuče najbolje poteze za klub, to je jedino bitno.

Što očekuje od debija s Hajdukom?

- Rekao sam u najavi da očekujem ozbijlnu utakmicu, jako dobro znam mentalitet Hajduka. I kada je dobro i kada nije dobro, a sada su u zamahu. Pratio sam rad trenera Dambrauskasa, napravit ćemo sve da budemo na pravoj razini. Vjerujem u ovu momčad, Dinamo ima kvalitetu. Negdje se po putu nit pogubila, ali moja vjera u svlačionicu je apsolutna. Pogledao sam sve i domaće i europske utakmice otkad sam tu, pa se nadam da ćemo već u nedjelju biti na željenoj razini.

Izvor: 24sata/Foto:Igor Kralj/PIXSELL

Izvorni autor: Josip Tolić, Hrvoje Tironi / 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.