Koprivničanac Ivan Betlehem jedan je od sedmorice HOS-ovaca zbog kojih je predsjednik Milanović napustio obilježavanje VRO Maslenica

23.01.2021. 10:19:00

Jedna od sedam osoba s ustaškim obilježjima, odnosno majicom 'Za dom spremni' bio je i Ivan Betlehem - Deda, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Koprivničko- križevačke županije. 

Predsjednik Zoran Milanović namjeravao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru. No, stigavši tamo odbio je sudjelovati u protokolu i zaputio se natrag u Zagreb.

Svoje razloge objasnio je u priopćenju za medije.

– Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo.

Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, Predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu.

Isto tako, prema zapovjedi Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici – piše u njegovom obraćanju. Ministar Mario Banožić izjavio je da ljudi s ustaškim obilježjima nisu bili dio protokola.

Jedna od sedam osoba s ustaškim obilježjima, odnosno majicom ‘Za dom spremni’ bio je i Ivan Betlehem – Deda, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Koprivničko- križevačke županije.

– Ne shvaćam ovakve reakcije. Došli smo kao i svake godine, dostojanstveno u odorama HOS-a i stali smo na ulazak u groblje i čekali protokol.

 – Policija nam je rekla da ćemo biti na začelju i mi smo se s tim složili, iako smo ’91. bili na čelu, među prvima. Mada sam zbog ove obljetnice prošao 400 kilometara, nisam oko toga radio problem, poštovali smo protokol – kazao je Betlehem, umirovljeni satnik HV.

Nagađa da je Milanoviću netko iz osiguranja ukazao na ljude u HOS oznakama, misli da ih Milanović nije vidio svojim očima.

– Čim je to čuo, razljutio se i otišao. Naravno, mi smo ostali. Poznato je da ni u ratu nismo bježali – poručio je.

 
 

Izvor: ePodravina.hr/Foto:Facebook

Izvorni autor: ePodravina.hr

Autor: