Korona se vratila i u Slavoniju: U Osijeku dvije novozaražene osobe, obje su boravile u Srbiji

20.06.2020. 12:42:00

U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata dvoje je novooboljelih od koronavirusa, a riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji, izvijestio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) testirano je 16 uzoraka od kojih su dva bila pozitivna na koronavirus. Osobe su boravile u Srbiji, a javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature, priopćili su iz županijskog Stožera.

Oboljeli imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju. Epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je tijekom večeri pet osoba stavljeno u samoizolaciju, ističu u Stožeru.

Dodaju kako se “danas nastavljaju razgovori s kontaktima oboljelih i određivanje samoizolacije kada je to epidemiološki potrebno”.

“Nije nužno kontakte bez simptoma testirati žurno, najvažnije je da kontakti poštuju mjere propisane samoizolacije. Osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a osjete simptome, trebaju se hitno javiti epidemiologu”, pojasnila je na sjednici Stožera predstojnica Klinike za infektologiju osječkog KBC-a Ljiljana Perić.

Tijekom epidemiji u Osječko-baranjskoj županiji ukupno je od koronavirusa oboljelo 136 osoba. (Hina)

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: HINA

Autor: