Korona virus izbio na intenzivnom odjelu Opće bolnice u Koprivnici

05.05.2020. 21:22:00

Korona virus je ušao na intenzivni odjel Opće bolnice u Koprivnici, piše portal Danica.

Pogreškom je na odjel primljena starija muška osoba za koju su najprije tvrdilo kako nije zaražena. No, glavna bolnička epidemiologinja dr. Vesna Mađarić nakon toga je ustanovila da je pacijent ipak pozitivan.

"U tijeku je epidemiološka obrada, izuzimamo sve kontakte i to je sve što vam u ovom času mogu reći. Više ćemo znati kad napravimo kompletan izvještaj", rekla je u utorak navečer županijska epidemiologinja i ravnateljica koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla.

Izvori iz bolnice navode kako će se zbog proboja virusa zatvoriti najmanje jedno krilo tog iznimno važnog bolničkog odjela. No, do službenih informacija iz bolnice večeras nismo uspjeli doći.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić nije odgovarao na poziv i poruku. Dr. Vadla pak napominje kako je moguće zatvaranje odjela u mjerodavnosti uprave bolnice.

Kako se zapravo dogodilo da je pacijent koji je obolio od COVID-19 infekcije uopće dospio na odjel intenzivne, bit će poznato nakon epidemiološke analize, upravo doznaje portal Danica iz bolničkih izvora.

Izvor: ig/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.