KOSOR SE OBRUŠILA NA BRANITELJE! Ovo je prošlo ispod radara: ‘Tako je. Šuti i hrvatski predstavnik. Licemjeri’

03.05.2023. 09:28:00

Popularna Twitter influencerica, nekada bivša premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor redovito komentira dnevno-političke teme.

Osim što komentira i politiku te redovito kritizira današnjeg šefa stranke i premijera Andreja Plenkovića, objavljuje i fotografije hrane koju priprema, popularne “na kavici he he” objave, bila je aktivna i u epidemiji kad je redovito kritizirala ljude koji krše epidemiološke mjere.

No, najviše se ipak dotiče politike.

Opet po Plenkoviću

Komentirala je tako i uoči obilježavanja vojne akcije iz Domovinskog rata Bljesak, susret srpskih čelnika s hrvatskima i feštu Srpskog narodnog vijeća:

“Dan uoči obilježavanja obljetnice akcije Bljesak, draga gošća AP, A. Brnabić, u Zagrebu je rekla da stoji iza izjave kako je RH ‘neprijateljska zemlja’. Ona tvrdi da smo ‘etnički očistili’ RH. Branitelji šute, muči ministar branitelja. Sve za vlast sa SDSS-om”, napisala je Jadranka Kosor.

Nastavili su se komentari vjernih pratitelja:

“A joj, gđo Kosor..Vi istoooo…’Para vrti gdje burgija neće’. Sve za vlast, sve za slast!”

“Ne, nije uvijek tako.”, odgovorila je Kosor.

Dan uoči obilježavanja obljetnice akcije Bljesak, draga gošća AP, A. Brnabić, u Zagrebu je rekla da stoji iza izjave kako je RH “neprijateljska zemlja”.Ona tvrdi da smo “etnički očistili” RH. Branitelji šute, muči ministar branitelja. Sve za vlast sa SDSS-om.




— Jadranka Kosor (@_Jadranka_Kosor) May 1, 2023


“Dakle ovako. Statističkih Hrvata u Srbiji je 6 puta manje nego 1971!!! Prije 50 godina ih je u Beogradu popisano više nego sada u čitavoj Srbiji. Prvo: kako se naziva ta pojava? Drugo i važnije: Zašto je to netema?”, napisao joj je jedan pratitelj.

“Tako je. Šuti i hrvatski predstavnik”, odgovorila je Kosor.

“Napisano kao da sam ja diktirao. Posebno dvije zadnje rečenice”, još je jedan od komentara.

Stigao je jasan odgovor od Kosor: “Licemjeri”.

“Tužno”, napisao joj je jedan i stigao je posljednji komentar od bivše premijerke:

“Je”.

Podsjećamo, u nedjelju je održana četvrta Velika skupština Srpskog narodnog vijeća u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Lijepo društvo

Okupili su se vijećnici i predstavnici srpske nacionalne manjine iz više od 150 općina, gradova i županija, predstavnici organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj i institucije za zaštitu ljudskih prava, a prisustvovale su i visoke delegacije iz Hrvatske, Srbije te Republike Srpske.

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a i vječiti član vladajuće parlamentarne većine, okupljenima je zahvalio na dolasku, podršci i ohrabrenju.

“Tradicija i naše djelovanje počivaju na ideji zajedničkih sloboda i življenja”, istaknuo je na početku svog govora i dodao kako je njihova trajna obveza razvoj sredina u kojima žive pripadnici srpskog naroda, posebno u onim najmanje razvijenim općinama.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zahvalila mu se na svemu što je učinio i čini za srpsku zajednicu u Hrvatskoj te što pomaže u razvoju boljih odnosa ovih dviju zemalja.

“Uvijek smo otvoreni za dijalog sa Srbima iz Hrvatske, ali i Hrvatima u Srbiji. I vi ovdje okupljeni zalog ste te zajedničke budućnosti”, zaključila je srpska premijerka koja se nekoliko sati ranije u Banskim dvorima sastala s hrvatskim premijerom Plenkovićem kako bi navodno razgovarali o važnim pitanjima vezanima uz odnose ovih dviju zemalja, među kojima je i bolno pitanje nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Izvor: dnevno.hr/Foto:N1

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.