Kosor spustila političarima zbog Lasagne: Jandroković objavio urnebesnu fotku

12.05.2024. 09:43:00

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna osvojio je drugo mjesto na 68. Euroviziji u švedskom Malmöu, iako je dobio najviše glasova publike. Zahvaljujući većem broju bodova stručnih ocjenjivačkih sudova pobjedu je odnio švicarski predstavnik Nemo s pjesmom The Code, koja govori o njegovom putu smootkrivanja kao nebinarne osobe.

Pobjedu su mu donijeli glasovi žirija zahvaljujući kojima je preskočio favorita publike Baby Lasagnu. Nemo je po glasovima televotinga bio tek peti. S pjesmom The Code ukupno je osvojio 591 bod (365 bodova žirija i 226 publike). Baby Lasagna i njegova Rim Tim Tagi Dim osvojili su 547 bodova (210 po žiriju i 337 publike). Treći je bio francuski izvodač Slimane s 445 bodova.

Jučer je uz Baby Lasagnu bila cijela Hrvatska, a iako nije pobijedio, nitko ne skriva ponos zbog njegovog rezultata. O njemu su se na društvenim mrežama raspisali i naši političari.

Reakcije političara

Nakon kraja finala na Facebooku se oglasio i mandatar buduće Vlade Andrej Plenković koji je našem predstavniku čestitao na rezultatu. “Čestitke Marku Purišiću i njegovom timu na izvrsnom drugom mjestu na Eurovision Song Contest. Ponosni smo! Baby Lasagna osvojio je srca publike diljem svijeta i uz Rim Tim Tagi Dim predstavio Hrvatsku nezaboravnim i originalnim nastupom na najgledanijem pjevačkom natjecanju!”, poručuje Plenković. 

Jandroković se slikao s protvanom lazanja

Predsjednik Sabora u prošlom sazivu, a moguće i u budućem, HDZ-ov Gordan Jandroković također je čestitao Baby Lasagni na fantastičnom uspjehu. “Hrvatska je ponosna. Slavimo zajedno!”, napisao je na Facebooku uz sliku na kojoj se vidi kako pozira uz friško pečene lazanje.

Benčić: Jednu stvar klincima ne mogu objasniti

Sandra Benčić (Možemo) otkrila je kada je počela pratiti Eurosong te da djeci ne može objasniti takvu razliku u glasovima publike i žirija. “Pobjednik publike je i moj pobjednik! Svaka čast Marku na svemu što su on i ekipa odradili. Kao netko tko ne prati Eurosong redovito moram reći da me on kao i Let3 prošle godine natjerao da se detaljno uputim. Klincima nikak ne mogu objasnit kak nije pobjedio netko tko je dobio najveći broj glasova publike i zašto su “suci” (kako ih oni zovu) glasali toliko drugačije od ekipe”, napisala je.

Jadranka Kosor spustila političarima

Iako više nije aktivna u politici, bivša premijerka Jadranka Kosor aktivna je komentatorica društvenih zbivanja. Tako je i na mreži X otkrila što misli o ishodu finala ovogodišnjeg Eurosonga.

“Baby je naš najbolji. I bio je najbolji. A ostaje i jutros”.

Ranije je spustila političarima koji su u hrvatskom predstavniku prepoznali priliku i za malo samopromocije uoči izbora za Europski parlament.

“Malo je neukusno gledati političare u kampanji koji se pokušavaju šlepati na popularnosti Baby Lasagne”, napisala je.


Grbin: Cijela Hrvatska je ponosna

Šef SDP-a Peđa Grbin također je rekao da je cijela Hrvatska ponosna na Baby Lasagnu. O njegovom uspjehu pisao je i SDP.

“Čestitke Baby Lasagna na osvojenom drugom mjestu na Eurovision Song Contest! Iako je dobio uvjerljivo najveći broj glasova publike, nažalost glasovi žirija odlučili su pobjednika. Marku hvala na trudu, entuzijazmu i odličnom nastupu večeras. Cijela Hrvatska je ponosna na njega! Bravo!”, napisao je Grbin. 

Tomašević: Najveći pop uspjeh u povijesti moderne Hrvatske

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević čestitao je hrvatskom predstavniku te ponosno najavio da će mu Grad Zagreb danas prirediti doček za pamćenje.

 

Bulj: Čudo od momka

Mostovac Miro Bulj ponosan je na Baby Lasagnu.

“Naš Marko je čudo od momka”, napisao je na Facebooku.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.