KOTROMANOVIĆ O PISMU KOJE JE PODIGLO NEVIĐENU BURU! ‘Ne bih to potpisao, Gotovina je prošao silnu kalvariju i žao mi ga je’

22.04.2022. 20:30:00

“Ja nisam znao za to pismo, nisam znao za inicijativu i nisam ništa ni potpisao. Te ljude nikad u životu nisam vidio, to nije moj svijet. Imam svoje branitelje s kojima sam proveo dugo godina u ratu i takvih ima s problemima, ljudi su poslije rata napravili određene stvari kojima želim pomoći i kojima ću nastojati pomoći kroz institut pomilovanja”, kazao je bivši ministar obrane Ante Kotromanović osvrćući se na zahtjev generala za pomilovanje Perkovića i Mustača.

“Ne znam što bih potpisao kad nisam to ni vidio”, dodao je Kotromanović za RTL.

Komentirao je i podjele koje je pismo izazvalo i prepucava premijera i predsjednika.

“Nije lako vratiti postavke na staro, nije lako te branitelje pomiriti. Volio bih da svatko ima pravo na svoj stav, mišljenje, da ima pravo izreći što misli. Kad sam ušao u SDP bio sam proglašen izdajnikom i komunistom. Moramo cijeniti i poštivati drugo mišljenje bez obzira što se neću slagati s nekakvim stavom što su pojedini generali napravili s jedne ili druge strane, moramo poštivati njihove stavove. Zašto bi ih pribijali na stup srama? Meni je žao Gotovine koji je prošao silnu kalvariju, da ga se sada kao Isusa Krista razapinje jer je potpisao pismo, kako je fino objasnio, iz čina milosti. Moramo biti ljudi, prevazići podjele koje nas muče godinama i pustiti da svatko ima svoje mišljenje i stav. Na kraju, mi smo se branitelji borili za demokraciju, da ima pravo svatko reći sjesti za stol i reći što misli, a da ne dobije u glavu”, kazao je Kotromanović.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Screenshot: RTL

Izvorni autor: RTL/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.