Kraj suludog kaosa: Pogledajte kako izgleda odlazak Wagnerovaca iz Rostova

25.06.2023. 08:58:00

Nakon kaotičnog dana tijekom kojeg je šef ruskih plaćenika Wagner Jevgenij Prigožin pokušao vojni udar poslavši konvoje boraca prema Moskvi, čini se da se situacija pomalo stišava nakon što je postignut dogovor o povlačenju iz Rostova.

Ranije tijekom dana guverner regije je zamolio stanovnike da ne putuju u središte grada i, ako je moguće, da ne izlaze iz svojih domova nakon Wagnerove pobune.

Ali čini se da se napetost večeras smanjila.

Građani im kliču: Wagner, Wagner!

U nepotvrđenim objavama na Telegramu snimke pokazuju Wagnerove trupe kako se rukuju s mještanima i vraćaju se u svoja oklopna vozila. Na jednoj fotografiji dvije djevojke slikaju selfie ispred Wagnerovog tenka.

Ruska državna TV postaja RT izvještava da se Wagnerove trupe pakiraju u Rostovu, uz video snimke Wagnerovih vojnika koji se spremaju za odlazak.

RT’s correspondent on the ground in Rostov-on-Don says the Wagnerites are already packing up and preparing to leave the city. https://t.co/A3R8ukIgEo pic.twitter.com/BPbYyoJliR

— Kevin Rothrock (@KevinRothrock) June 24, 2023

Društvenim mrežama šire se isječci gomile u Rostovu kako bodre Wagnerove vojnike dok napuštaju grad.




#Wagner‘s soldiers still seem to be popular in #Rostov tonight. A fair crowd serenading thm at the regional military HQ.#RussiaCivilWar pic.twitter.com/eZ1wWI43au

— Tim White (@TWMCLtd) June 24, 2023




Жители Ростова провожают вагнеровцев так, «как будто бы только что посетили крутой рок-концерт», передает RostovGazeta pic.twitter.com/MsWowcsx2U

— Тайга (@tayganews) June 24, 2023

 

Izvor: dnevno.hr/Foto:Screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.